Sürdürülebilir ekonominin yeni öyküsü

Eylül 13, 2019

Sürdürülebilir ekonominin yeni öyküsü

Kate Raworth’un Simit Ekonomisi adlı kitabı, Akın Emre Pilgir çevirisiyle Tellekt tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kate Raworth, Simit Ekonomisi’nde miras aldığımız tahripkâr ekonomileri yenileyici ekonomilere dönüştürebileceğimiz yedi önemli fikirle 21. yüzyılın yol haritasını çiziyor.

“Eğer yeni bir ekonomi öyküsü yazmak istiyorsak, eskileri geçmiş yüzyılın ders kitaplarına gömecek yeni resimler çizmek zorundayız.”

Kate Raworth, Simit Ekonomisi’nde miras aldığımız tahripkâr endüstriyel ekonomileri yenileyici ekonomilere dönüştürmek ve mevcut fikirlerin en iyilerini bir araya getirerek sürekli evrim geçiren yeni bir ekonomik zihniyet yaratmak için yedi hedef ortaya koyuyor.

21. yüzyılın ekonomik düşüncesinin kalbine büyümeden ziyade gelişmeyi, adaleti ve hakkaniyeti yerleştirerek, bize ev sahipliği yapan dünyayı idare etme sanatına sürdürülebilir hedeflerle yön verebileceğimiz yepyeni bir resim çiziyor!

Dr. Mahfi Eğilmez’in sunuş yazısıyla.

KATE RAWORTH, Oxford Üniversitesi’nde Siyaset, Felsefe ve Ekonomi lisansının ardından aynı üniversiteye bağlı Kalkınma Ekonomisi Programı’nda yüksek lisansını tamamlamıştır. Kendisini 21. yüzyılın sosyal ve ekolojik güçlüklerine değinen ekonomi düşüncesinin izini sürmeye adamış bir iktisatçıdır. Oxford Üniversitesi Çevresel Değişim Enstitüsü’nde kıdemli misafir araştırma görevlisi olarak çalışmakta ve dersler vermektedir. Ayrıca Cambridge Sürdürülebilirlikte Liderlik Enstitüsü’nün paydaşlarından olup, Schumacher Koleji’nde Dönüşüm Ekonomisi Programı’nda da ders vermeyi sürdürmektedir. Uluslararası arenada takdir almış fikri “simit ekonomisi”, sürdürülebilir kalkınma düşünürleri, ilerici işletmeler ve politik eylemciler arasında geniş bir etkiye sahip olmuştur. Temel fikirlerini BM Genel Meclisi’nden İşgal Hareketi’ne çok çeşitli kitlelere sunmuştur. Financial Times, Wall Street Journal, New Statesman, CNN ve Al-Jazeera gibi medya organlarında makale ve röportajlar kaleme almıştır. On yıldır, Oxfam’ın kıdemli araştırmacılarından biri olarak çalışmaktadır. www.kateraworth.com / www.facebook.com/doughnuteconomics

AKIN EMRE PİLGİR, 1987’de Denizli’de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde doktora eğitimine devam eden Pilgir, serbest tercüman olarak çalışıyor. Zygmunt Baumann kitaplarının yanı sıra Paul D’Amato, Nicolas Whapshott, Peter Frase, Immanuel Ness, Charlie English, James C. Scott gibi yazarların kitaplarını Türkçeye çevirmiştir.

edebiyathaber.net (13 Eylül 2019)

Yorum yapın