“Süper Gıdalarla Süper Bağışıklık” yayımlandı

Temmuz 24, 2020

“Süper Gıdalarla Süper Bağışıklık” yayımlandı

Prof. Dr. Canfeza Sezgin ve Ayhan Ercan’ın yazdığı “Süper Gıdalarla Süper Bağışıklık” Hayykitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bağışıklık Nedir, Nasıl Güçlendirilir?

20 Soru, 20 Cevap, 20 Süper Gıda. İşte 2020’nin Flaş Kitabı

Gerçekçi olalım … İnsanlığın bundan sonraki mücadelesi bağışıklık sistemi ve enfeksiyon ajanları arasında. Covid-19 antiviral ilaç bulunamıyor, aşı tedavisi için zaman gerekmesi ve geliştirilemez.

Bağışıklık sistemimiz muhteşem bir organizasyondur. Daha önce hiç karşılaşmadığımız bir zararlı bakteri veya virüsle temas ettiğimizde buna cildimiz, vücut salgılarımız ve mikrobiyom adı verilen ve toplam 100 trilyon mikroptan oluşan doğal bariyerimizle cevap veririz. Eğer yabancı virüs veya bakteri bu savunmaları geçerse, beyaz kan hücreleriimizle uğraşması gerekir. Daha sonra bağışıklık sistemimizin bel kemiği olan lenfositler olay yerine çağrılır. Sayıları ve yeterli yeterliyse, virüs ve zararlı bakterileri ‘özel tim’ gibi tek tek saptar ve öldürürler ve bu zararlıların eşkâlini hafızalarına alırlar. Bunu, kullanırken daha sonra bunlarla tekrar karşılaşırsak, farkına bile varmadan bağlanma sistemimiz onlarla başla başa çıkar.

Fakat …

Bazen bu zararlı virüs ve bakteriler bağışıklık sistemimizin savunma mekanizmalarını atlatabilir. İşte bunu engellemek için endüstriyel yaşama geçmiş insanın bozulmuş olan bağışıklık sisteminin fonksiyonlarını normalleştirmek şu aşamada acil yapılması gerekenlerin başında geliyor. Bu bağlamda bağışıklık sistemimizin işleyişini öğrenmeye ve vitamin, mineral ve süper gıdalarla dengeli ve sağlıklı bir beslenme planına ihtiyacımız var.

Süper Gıdalarla Süper Bağışıklık kitabı işte bu ihtiyacımıza cevap veriyor! İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Canfeza Sezgin 20 soruda virüslere karşı nasıl korunabileceğimizi ve süper bağışıklık için yapmamız gerekenleri, bilimsel veriler ışığında anlatıyor. Aktarlar Derneği Başkanı ve Tıbbi Bitki Uzmanı Ayhan Ercan da antiviral etkili 20 süper gıdayı yine son bilimsel veriler ışığında ele alıyor.

Prof. Dr. Canfeza Sezgin

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1993 mezunudur. 1999 yılında aynı fakültede İç Hastalıkları Uzmanı, 2001 yılında Tıbbi Onkoloji Uzmanı, 2006 yılında Tıbbi Onkoloji Doçenti, 2013 yılında da Tıbbi Onkoloji Profesörü unvanını almıştır. Mart 2016’da Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Tıbbi Onkoloji Kliniği’nin kurulmasına öncülük etmiştir. Halen İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ABD’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Kanserin tıbbi tedavisinin yanı sıra tamamlayıcı tedavilerinin de beraber uygulandığı integratif tedavileri yürütmektedir. Kanserde kişiye özel tedavi planlaması, immünoterapi, kanser aşıları, Küba aşısı, ozon uygulaması, kanserin derin doku hipertermi tedavisi, bitkisel tedavi, yüksek doz C vitamini uygulaması, hedefe yönelik yeni nesil tedaviler ile ilgilenmektedir. Meslek hayatına İstanbul’da devam etmektedir.

Kendisinin özellikle kanser hücre hatları üzerinde yapılmış araştırmaları, meme kanseri başta olmak üzere çeşitli konularda yazılmış yüzü aşkın uluslararası ve ulusal dergilerde yayımlanmış makaleleri, kitap bölümleri ile toplantılarda sunulmuş araştırmaları bulunmaktadır.

Kanserde tamamlayıcı tıp uygulamaları konusuna özel ilgisi olması nedeni ile 2006 ve 2016 yılında fitoterapi eğitimini, 2007 yılında hipnoz eğitimini tamamlamıştır. 2016-2020 yıllarında T.C. Sağlık Bakanlığı’nın yetkilendirmesi ile tıp doktorlarına yönelik Bezmialem Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen sertifikalı fitoterapi eğitiminde “Onkolojide Fitoterapi” eğitimini vermiştir.

2016 yılında Almanya’da Kanserde Tamamlayıcı Hipertermi Tedavi Eğitimi’ni almıştır. 2017 yılında Ozon Uygulaması Eğitimi’ni tamamlamıştır.

Bitkisel ürünler ile ilgili ARGE çalışmaları yapmakta olup İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde 5 yıllık araştırma sonucu geliştirdiği “zerdeçal karabiber tarçın sıvı ekstraktı”, “teknolojik ürün” sertifikası almıştır. Ayrıca dünyada ilk defa geliştirilen nanoteknolojik çift katmanlı “curcumin/piperin”in patentini almış, bu ürünle yapılan 2 adet in vitro bilimsel makaleyi ARGE ekibiyle beraber yayımlamıştır. Halen çalışma arkadaşlarıyla beraber Yeditepe Üniversitesi’nde hayvan çalışmasını yürütmektedir.

Hangi Kansere Hangi Bitki? isimli kitabı 2010 yılında yayımlanmıştır. Türkiye’nin kendi alanında uzman 13 bilim insanı ile birlikte yazdığı Kansere Çözüm Var isimli kitabı da 2011 yılında basılmıştır. 2012 yılında Türkiye Klinikleri Dergisi Tıbbi Onkoloji Özel Sayısı olan “Onkolojide Tamamlayıcı-Destek Tedaviler Özel Sayısı Editörlüğü”nü yapmıştır. 2016 yılında 952 sayfadan ve 2000’i aşkın bilimsel referanstan oluşan, Tam Şifa isimli kitabı yayımlanmıştır. Tam Şifa isimli kitapta, hastalıklarla mücadelede yaşam/beslenme değişiklikleri, tıbbi tedaviler ve bitkisel reçetelere yer verilmiştir.

Mart 2019’da kanser ile ilgili en çok merak edilen konuların ve iyileşen gerçek hasta hikâyelerinin paylaşıldığı Kanserde Doğru Bilinen Yanlışlar isimli kitabı yayımlanmıştır. Kitapta bilimsel kanser tedavileri ve tamamlayıcı tedavilerle iyileşen gerçek vaka sunumlarına da yer verilmiştir.

T.C. Sağlık Bakanlığı’nın Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Bilimsel Danışma Kurulu’nda görev almaktadır. 2017 yılında kurulan Fitoterapi Derneği’nin başkanlığını yürütmektedir. Uluslararası Klinik Hipertermi Derneği Yönetim Kurulu üyesidir.

Hayykitap’tan yayımlanan kitapları:

Süper Gıdalarla Süper Bağışıklık (ortak yazarlı), Temmuz 2020

Kanserde Doğru Bilinen Yanlışlar, Mart 2019

Tam Şifa, Nisan 2016

Kansere Çözüm Var (ortak yazarlı), Ekim 2011

Hangi Kansere Hangi Bitki, Eylül 2010

Ayhan Ercan

4 Kasım 1970 yılında İstanbul’da doğmuştur. Çocukluk döneminde, okul tatillerini babası Recep Bey’in Eminönü’ndeki aktar dükkânında, tıbbi bitkilerin kaynağında şifalı bitkileri, şifalı otları, baharatları öğrenerek geçirmiştir. Babasının vefatından sonra işletmeyi kendi üzerine alarak baba mesleğini devam ettirmiş, bitkiler ve etkileri üzerinde çeşitli araştırmalar yapmıştır.

Kısacası, aktarlık mesleği aile mesleği olduğundan dolayı doğduğu günden bu yana bitkiler ile iç içe olan Ayhan Ercan TABDER’in (Tüm Aktar Baharatçı Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiricileri Derneği) fikir babası olduğu gibi başkanlığını da 11 yıldır sürdürmektedir.

Aktar ve baharatçıların günümüz şartlarına ayak uydurmasını sağlayıp meslekte kalite çıtasını yükseltmek adına birçok çalışmaya imza atmış, ülkemizde ilk kez aktar ve baharatçıların devletimiz tarafından tanınmasını ve derneğin temsil hakkına sahip olmasını sağlamıştır. Dernek ve meslek grubu üyeler için çeşitli eğitim faaliyetleri düzenlemesini sağlayıp konusunda uzman doktor, eczacı, kimya mühendisi, gıda mühendisi ve tıbbi ve aromatik bitki uzmanlarınca aktarların bilinçlenmesi adına organizasyonlara imza atmıştır. TABDER başkanı olarak mesleki konularda çıkarılan kanun çalışmalarının yürütüldüğü komisyonlarda fiilen görev almaktadır.

Ayhan Ercan, 1999 yılında kendi hazırlayıp sunduğu 39 bölüm televizyon programı çekmiş, 2000 yılından bugüne dek beş yüzden fazla tv programına konuk olarak katılıp toplumun aydınlanmasında büyük rol oynamıştır. Yanlış bilinenleri düzeltmek ve halkımızı aydınlatmak adına birçok tv programına katılan Ayhan Ercan, yabanmersini diye satılan yapay şekerli ürünleri deşifre etmiş, altınçilek meyvesini halkımıza ilk kez sunmuş ve faydalarını anlatmış, Himalaya tuzunu ilk kez anlattığı gibi rafine tuzlar konusunda halkımızı bilinçlendirmiş ve tansiyon hastalarının zeytin, turşu, balık gibi tuzlu ve salamuralı ürünlerle barışmasını sağlamıştır.

Özellikle yoğunluğunun az olduğu yaz sezonunda Anadolu’nun fakir orman köylüleriyle bir araya gelerek köylüleri şifalı bitki toplama, kurutma yöntemleri konusunda eğiterek ve köylülerin ürünlerini pazarlamaları konusunda yön göstererek kendi sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirmeye başlamıştır.

Hayykitap’tan yayımlanan kitapları:

Süper Gıdalarla Süper Bağışıklık (ortak yazarlı), Temmuz 2020

Çocuklar İçin Süper Gıdalar, Nisan 2018

Doğal Süper Gıdalar, Kasım 2016

edebiyathaber.net (24 Temmuz 2020)

Yorum yapın