Sultan Serdar Doksöz’e 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Mayıs 18, 2022

Sultan Serdar Doksöz’e 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

1. Neden çocuklar için yazıyorsunuz?  

Yaş aldıkça öğrendim ki hayat aslında bir kaos… Bunca karmaşanın içinde bana iyi gelen bir şey bulmalıydım. Öğretmenim, anneyim… Gün içerisinde birçok role bürünüyorum. Çocuklarıma ve topluma faydalı olmak elbette çok kıymetli ancak bir sorun vardı. Nereden geldiğini anlayamadığım bir belirsizlik hortumun içinde dönüyor, dönüyordum. Sonra bir gün içimdeki çocuğu selamladım. Ben ona “Merhaba!” deyince o hiç susmadı, konuştu benimle. Aldım kalemi elime, yazmaya başladım büyük bir hevesle. Sorunu bulmuştum, toplumun bana yüklediği sorumluluklardan içimdeki çocuktan uzaklaşmış, onu ihmal etmiştim. Çocuk kitapları yazıyorum çünkü içimdeki çocukla atıldığım tüm maceraları dünyanın en güzel varlıkları olan çocuklarla paylaşmak beni mutlu ediyor. Buradan tüm çocuklara teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız maceradan maceraya atıldığım arkadaşlarım. 

2. Okuduğunuz ilk çocuk kitabı hangisiydi? Sizde ne gibi izler bıraktı?  

Okuduğum ilk kitap Cin Ali serisiydi. Cin Ali ile kendimi özdeşleştirmiştim. Ben de kitabın kahramanı gibi yerinde duramayan, sürekli sorgulayan bir çocuktum. Kitabın ben de bıraktığı iz şuydu: Bazen anlamak için aynı yollardan geçmek, aynı duyguları paylaşmak gerek. Yaşam ancak o zaman değer ve anlam kazanır. 

3. Bu kitabı keşke ben yazsaydım, dediğiniz bir kitap oldu mu?  

Tabii ki evet😊 “Çizgili Pijamalı Çocuk” kitabının yazarı olmayı çok isterdim. 

4. Çocuklara yönelik kitaplardan en son hangisini okudunuz? Kitapla ilgili düşüncelerinizi kısaca belirtebilir misiniz?  

En son Haluk Işık’ın kaleme aldığı “Harikalar Mutfağı” adlı kitabı okudum. Çocuk gerçekliğiyle yazılmış bu şirin kitabı her çocuk ve ön yargıları yüzünden etrafına duvarlar ören yetişkinler okumalı, derim.

edebiyathaber.net (18 Mayıs 2022)

Yorum yapın