Stephen King’in “Uykusuzluk” romanı yeniden raflarda

Temmuz 28, 2022

Stephen King’in “Uykusuzluk” romanı yeniden raflarda

Stephen King’in “Uykusuzluk” adlı romanının yeni baskısı, Orhan Yılmaz çevirisiyle Altın Kitaplar tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dünyaca ünlü korku ve gerilim kitaplarının yazarı Stephen King’in, okurların gönlünde taht kuran Uykusuzluk (Insomnia) isimli romanının uzun zamandır merakla beklenen yeni baskısı Altın Kitaplar etiketiyle piyasaya çıktı. 

Ralph Roberts, emeklilik günlerinde eşinin yasını tutarak uzun, uykusuz geceler geçireceğini bir kez olsun düşünmemişti. Ama simdi sevgili Carolyn’ını kaybetmiş, günden geceye, her geçen dakika daha da erken uyanmaya başlamış ve sonunda uykusuzluğun kendisini tamamen esir aldığı o tedirgin edici anlara gömülmüştü…

Uykusuz geçen gecelerde yaptığı yürüyüşler sırasında bir şeylerin ters gittiğini fark eden Ralph, halüsinasyon olmasından şüphe ettiği birtakım tuhaflıklar görmeye baslar; bazı insanların başlarından yükselen ipler, karanlık çökünce şehirde dolasan iki küçük adam ve diğerleri… Ancak Ralph’in tanık oldukları uykusuzluğun getirdiği halüsinasyonlardan çok daha fazlasıydı. Gerçekte Derry’de habis ruhlar kol geziyor, şehrin sıradan görüntüsünün altında dehşet verici güçler kuytularda saklanıyordu.

Artık Ralph’in en büyük sorunu uykusuzluk değildi; şehir boğazına kadar ölümün soğuk karanlığına gömülmüştü. Romanlarını Maine’de kurgulamayı seven Stephen King, Uykusuzluk’ta bir kez daha buraya dönüyor. Yazarın iliklere işleyen bir gerçekçilikle doğaüstü korku unsurlarını buluşturduğu bu şaheserini elinizden bırakamayacaksınız.

Sayfa Sayısı: 784

Fiyatı: 160.00 TL

Tür: Roman / Gerilim – Korku

Stephen King HakkındaStephen King 1947 yılında Portland, Maine’de dünyaya gelmiştir. İlk kısa hikâyesi 1967 yılında bir dergide yayımlanan King, 1971 sonbaharında lisede İngilizce öğretmenliği yapmaya başlamıştır. Akşamları ve hafta sonları kısa hikâyeler yazmaya ve romanları üzerinde çalışmaya devam etmiştir. 1973 baharında Doubleday&Co. Göz romanını basmayı kabul etmiş ve ona öğretmenliği bırakıp tam zamanlı bir yazar olma şansını tanımıştır. O günden beri, hepsi çok satanlar listesinde yer alan kitaplarıyla King, döneminin en başarılı yazarlarındandır. Kara Kule Serisi, Mahser, O, Medyum, HayvanMezarlığı, Ruhlar Dükkânı, Uyuyan Güzeller, Yabancı en sevilen romanları arasındadır. Seksenin üzerinde eseri yayımlanan yazar, 2014 Ulusal Sanat Madalyası ve 2018 PEN Amerikan Edebiyatı’na Hizmet ödüllerini almıştır. Stephen King, Maine ve Florida’da kendisi gibi yazar olan eşi Tabitha King’le birlikte yasamaktadır.

edebiyathaber.net (28 Temmuz 2022)

Yorum yapın