Stephen King’den son haberler

Haziran 4, 2012

Stephen King’den son haberler

Stephen King, elektronik kitap piyasasının öncülerinden olmasına rağmen ‘Joyland’ adlı yeni romanını, piyasaya ilk çıkışında sadece yazılı kitap olarak yayımlayacak.

King 2000 yılında ‘The Carrie’ (Göz) adlı romanını sadece internette yayınlayınca, elektronik ortamda ilk ‘en çok satan’ ünvanına sahip yazar oldu.

‘Joyland’ adlı son korku romanı Haziran’da piyasaya sürülecek.

King, “Çocukluğum boyunca kağıda basılmış romanları sevdiğimden, sırf bu seferliğine kitabın elektronik yayımında biraz bekleyeceğiz” dedi.

1973 yılında bir lunaparkta geçen roman, bir üniversite öğrencisinin korkunç bir cinayetin hatırasıyla yüzleşmesini konu alıyor.

Yazar, Joyland’i okumak isteyenlerin sahici bir kitap almak zorunda olacağını da sözlerine ekledi.

‘The Shining’e devam ediyor

Kitapları çok satan ünlü yazar Stephen King, ‘Riding the Bullet’ (Ölüm Yolu) kitabını 2000 yılında elektronik ortamda yayımladığında, buna tepkinin nasıl olacağını ve elektronik kitapların tutup tutmayacağını merak ettiğini söylemişti.

Kitabı 2 buçuk dolara satan yazarın internet siteleri oldukça yüksek talepten dolayı çöktükten saatler sonra kitap bedavaya internette paylaşılmıştı.

King, ‘The Plant’ (Bitki) adlı kitabını ise internet sitesinden bölüm bölüm yayımladı. Yazar, okuyucuların ödememesi durumunda kitabı yazmayı bırakacağını söylemiş; altı bölüm tamamlamıştı.

Stephan King, 300 bin sterlin kâr etmesine rağmen deneyini erken bitirmesini, “Kitap okurları elektronik kitapları kitaptan saymamakta” sözleriyle açıklamıştı.

King’in sinemaya da uyarlanmış ünlü romanlarının arasında ‘Misery’ (Sadist), ‘The Shawshank Redemption‘ (Esaretin Bedeli) ve ‘The Shining’ (Medyum) bulunuyor.

King ayrıca gelecek sene ‘The Shining’ romanının devamı olan ‘Doctor Sleep’i yayımlayacak. Roman, artık büyümüş olan Danny Torrance’ın Overlook Hotel’de olanlardan dolayı bitmeyen travmasını ele alacak.

Kitap hem yazılı hem de elektronik halde yayımlanacak.

Kaynak: bbc.co.uk (4 Haziran 2012)

Yorum yapın