Stella M. Trevez’den İzi Kohen’in çarpıcı yaşam ökyüsünden ilhamla “Yüreğimin Yarısı Liza”

Haziran 8, 2024

Stella M. Trevez’den İzi Kohen’in çarpıcı yaşam ökyüsünden ilhamla “Yüreğimin Yarısı Liza”

Stella M. Trevez’in Yüreğimin Yarısı Liza adlı kitabı Destek Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

İzi Kohen’in yaşam öyküsünden …

Takvimler 3 Mart 1974’ü gösterdiğinde THY Paris – Londra seferini yapan uçağın düşmesi sonucu 346 kişi hayatını kaybetti. Kazada tüm ailesini kaybeden İzi Kohen’in ve ona anne şefkatiyle kucak açan teyzesi Liza’nın gerçek yaşam öyküsünün anlatıldığı bu kitapta bir tarihi dönem tüm gerçekliği ile okurla paylaşılıyor.

1855’ten 2018’e uzanan gerçek bir hayat hikayesinin anlatıldığı, Stella M. Trevez’in “her şeyi olduğu gibi gerçeğe bağlı kalarak kaleme aldım” dediği “Yüreğimin Yarısı Liza”da yazar, 2. Dünya Savaşı’ndan, M. Kemal Atatürk’ün vefatına, 6-7 Eylül olaylarından 2018’e varan tarihi bir yolculuğa davet ediyor okuru.

Zaman zaman gözyaşlarının eşlik edeceği zaman zaman yüzünüzde bir gülümsemeyle okuyacağınız satırlarda, bir kadının mücadelesi, gücü, hayranlık uyandıran dik duruşunu bulacak ve Türkiye tarihinin oldukça önemli bir kesitine tanıklık edeceksiniz.

İzi Kohen’in gerçek yaşam öyküsünün anlatıldığı, Stella M. Trevez’in kaleme aldığı Yüreğimin Yarısı Liza Destek Yayınları etiketiyle kitabevi raflarında yerini aldı.

Arka Kapak Yazısı:

TARİHE TANIKLIK EDEN LİZA ELVER’İN GÖLGESİNDE, SEVGİNİN, FEDAKÂRLIĞIN VE ÖLÜMSÜZ BİR AŞKIN TANIMI…

Herkesin farklı bir hikâyesi, farklı umutları vardı. Ancak kaderlerinin aynı noktada buluşacağından ve hayallerinin bulutlara karışacağından habersizdiler…

Bu hikâye bize hayatta her zaman umut olduğunu, sevginin her engeli aşabileceğini ve ailenin ne kadar değerli olduğunu hatırlatıyor. Gözyaşlarını kahkahalarla bastıran, etrafına mutluluk saçan Liza Elver’in yaşam öyküsü zor zamanlardan geçen herkese ilham kaynağı olacak.

edebiyathaber.net (8 Haziran 2024)

Yorum yapın