Sizin süper gücünüz nedir?

Mayıs 24, 2022

Sizin süper gücünüz nedir?

Susanna Isern’in yazdığı, Rocio Bonilla’nın resimlediği “Süper Güçler Kitabı”, 5 ve üzeri yaş grubu için Saliha Nilüfer çevirisiyle Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hayır! Burası Orman Değil!‘in yaratıcıları, yazar Susanna Isern ve çizer Rocio Bonilla’dan, minik okurların kendilerini tanımalarını sağlayacak rengârenk, neşeli bir öykü! Farklı karakter özelliklerinin ve yeteneklerin hikâyeleştirildiği kitap, insanın, onu “dünyada tek” kılan özgün güçlerine odaklanıyor. Her çocuğun kendini keşfetmede ipuçları bulabileceği resimli öykü, ortak okumalar için görsel bir şölen niteliğinde. Yalın anlatımı ve evrensel temalarıyla dikkati çeken kitap, yaratıcılıkla, hayal gücüyle harmanlanmış çokrenkli bir dünya kuruyor.

Hikâye anlatmak, iyimserlik, cesaret, müzik, komiklik, dikkat, merak, sabır, okumak, çeviklik, hafıza, düzen, aşçılık, uyum, kararlılık, matematik, dans, yaratıcılık… Bunlardan biri ya da birkaçı. Herkesin kendine özgü bir ya da birden fazla “süper gücü” olabilir. Her çocuğu dünyada biricik kılan o “süper gücü” keşfetmek harika! Duygu, düşünce ve davranışlarımıza bakarak, bizi biz yapan, başkalarından ayıran o özgün yanımızı bulabilir miyiz?..

Susanna Isern: 1978’de Fransa’nın güneyinde Pirene Dağları’nda doğdu. Çocukluğu, ilginç böcekleri keşfederek, hasta ve yaralı hayvanlara yardım ederek geçti. İlk öykülerini, o dönemde yanından hiç ayırmadığı defterine yazdı. 2011’de yayımlanan ilk kitabı ¡Pilú, Pilú‘nin (Testere! Testere!) ardından düzinelercesini yazan Isern’in kitapları pek çok dile çevrildi. El ovillo mágico (Büyülü Yün Topu) ve ¿De qué tienes miedo, Ratoncito? (Neyden Korkuyorsun Küçük Fare?), ABD’de verilen Moonbeam Çocuk Kitapları Ödülü’nde gümüş madalyaya değer görüldü. 2016’da İspanya’nın Kirico Kitap Ödülü’nü kazanan Bir Dostluk Masalı (2015) ve Yediuyur Nerede Uyur? (2018) adlı kitaplarından sonra, ünlü sanatçı Rocio Bonilla’nın desenlediği Hayır! Burası Orman Değil! (2017) ve Süper Güçler Kitabı (2017) adlı kitapları Günışığı Kitaplığı tarafından Türkçe’ye kazandırıldı (2020 ve 2022). Avrupa Atlantik Üniversitesi’nde Öğrenme Psikolojisi dersleri veren Isern, İspanya’nın Santander kentinde yaşıyor.
 
Rocio Bonilla: 1970’te İspanya, Barselona’da doğdu. Barselona Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrenim gördü. Okullarda pedagog olarak çalışan Bonilla, İspanya’nın önde gelen çocuk dergilerine çiziyor. 2016’da Günışığı Kitaplığı tarafından Türkçe’ye kazandırılan Öpücük Ne Renktir? (2015), 2017’de yayımlanan Dünyanın En Yüksek Kitap Dağı (2015) ve 2019’da yayımlanan Kardeşler! (2018) pek çok dile çevrildi. Öpücük Ne Renktir? İspanya Eğitim Kültür ve Spor Bakanlığı’nın, edebiyat yayıncılığını destekleme amaçlı 2016 Yılın En İyi Kitaplaşan Çocuk ve Gençlik Kitapları seçiminde ilk üçte yer aldı. 2020’de Türkçe yayımlanan resimli kitaplar Hayır! Burası Orman Değil!’de (2017) Susanna Isern’le, En Sevgili Süper Kahramanda (2016) Oriol Malet’le bir araya geldi. Yazıp resimlediği Tuhaf Kuş (2014) 2021’de, Susanna Isern’le çalıştığı Süper Güçler Kitabı (2017) 2022’de Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan sanatçı, Barselona’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (24 Mayıs 2022)

Yorum yapın