Sıvadık Fanzin 27. sayı çıktı

Ekim 10, 2019

Sıvadık Fanzin 27. sayı çıktı

Sıvadık Fanzin’in 27. sayısı yayımlandı.

Oğuzhan Kayacan’ın bir şiiri karşılıyor bizleri. Sert mevzulara temas eden metnin hemen yanında Burcu Erim’in kolajı yer almakta. Zeynep Yıldırım bu sayıda “Kalp” üzerine bir araştırması var. Tarihi köklerinden hareketle toplumsal yapılarda nasıl adlandırıldıkları, insanlığın ona ne gibi anlamlar yüklediği üzerine bir yazı.

Gökhan Toker bu sayıda da okurları için bir playlist sunmuş. “Biraz Hüzün Çokça Rock” adını taşıyan, 20 parçalık bu liste dinleyenlerde değişik bir his yaratmaya aday. Listenin hemen altındaki karekod sayesinde listeyi fanzinin youtube kanalı üzerinden kolayca dinlemek mümkün.

Gün geçtikçe deneme türü yazılara yer veren fanzinde Hande Çevikkol, Saltuk Buğra ve Deniz Burnaz’ın metinleri dikkat çekmekte. Serkan Üstündağ’ın “İğne Vakti” isimli öyküsü de absürt türdeki anlatısıyla okuyanlarda değişik bir dünya hali duyumsatmakta.  Kolajların da yoğunluklu olarak yer aldığı sayıda Kazdağları meselesi ve toplumsal sessizliğe dair göndermeler mevcut. Bu alandaki çalışmalar Efe ve Zeynep Yıldırım’a ait.

Her sayıda sanat alanından bir portreyi okurların önüne getiren Efe bu sayıda da Alferdo Jaar’ı ve onun faaliyetlerini anlatmış. İnsani vahşet ve onun farkındalık soruna üzerine, dünyanın birçok yerinde disiplinlerarası eserler ortaya koyan sanatçıya daha yakından bakma imkânı sunmuş.

Her sayıda olduğu gibi bir Görktürk Yaşar şiiri de Sıvadık Fanzin okurları için bu sayıdaki yerini almış.

Kendi dağıtım olanaklarıyla ülkedeki birçok fanzin noktalarına dağıtımlar yapan fanzin, İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep, Bursa, İzmit, Tekirdağ, Mardin, Adana, Eskişehir, Isparta şehirlerine sayılarını ulaştıracak. Şayet siz de bu dağıtım gayretine katkı koymak veya Sıvadık Fanzin’den edinmek isterseniz sosyal medya adreslerinden ve [email protected] mail adresinden iletişim sağlayabilirsiniz.

edebiyathaber.net (10 Ekim 2019)

Yorum yapın