Sin Edebiyat’ın yeni sayısı çıktı

Şubat 3, 2020

Sin Edebiyat’ın yeni sayısı çıktı

Kahramanmaraş’ta yayın hayatını sürdüren iki aylık şiir ve edebiyat dergisi Sin Edebiyat’ın yeni sayısı yayımlandı.

Sin Edebiyat bu sayısında Türk Mitolojisi’ni irdelerken Yaşar ERCAN, Türk Mitolojisinde Bazı Bileşenler; Dilan ŞATIR, Düşte miyiz, Gerçekte mi? başlıklı yazılarıyla yer aldılar. Sin Edebiyat’ın 19. sayısında Carol Ann DUFFY ve Langston HUGHES’dan da (çev. İbrahim ERCAN) birer çeviri şiir yer aldı. Derginin bu sayısında şu isimler kendine yer buldu:

Yazı: Yaşar ERCAN, Dilan ŞATIR.

Mektup: Sevgi OZAN.

Şiir:, Nurdan BAYRAKDAR, Emre TEKNECİ, Yasin UYSAL, Muharrem YENİ, Hatice SOLAK, Tan DOĞAN, Örsan GÜRKAN, Gönül ÇAKI AKVEÇ, Ziya AYDI.

Çeviri Şiir: Hatice SOLAK

Öykü: Ayşe SAYGILAR UMUR, Ayla Burçin KAHRAMAN, Ayşe Gül BIÇAK ULUN, Mavi Tuğba ATEŞ,  Şerif AYBAKAR, Çilem DİLBER.

Grafik-Tasarım ve Kapak: İbrahim ERCAN.

 Sunuş Yazısından

“İnsanoğlu yaşarmış Tanrı göklerinde

 Ne suç ne günah varmış insan köklerinde.”

Türk  Mitolojisi, Bahattin USLU

Milletlerin bilgi birikimi, dinsel inanç, kültürel yaşam ve ahlak yasalarının karnından dünyaya gelen ve bir çeşit yaşantısal yansıma olan mitler; ilk insandan bu yana birçok efsane, masal, hikaye vb. anlatılarla günümüze kadar ulaşmıştır. Mistik, ulaşılması imkansız ama inanılması isteğe bağlı bu tür anlatıların coğrafi konum ve koşullara göre farklılıklar göstermesi bir zenginlik olarak kabul edilecek, gelecek zamana geçmişten uzatılan bir fener olarak kalacaktır.

Hepimizin çocukluğunda bazen korku bazen heyecan veren süper kahramaları ya da canavarları olmuştur. Bu sayımızda aslında biz de mitlerin bu korku ve heyecan mekanizmasının neresinde, nasıl konumlandığını irdelemek istemiştik fakat evdeki hesap çarşıya uymadı; birtakım aksaklıklar, teknik ve insani eksikliklerden dolayı sayımız hem geç kaldı hem de birkaç yazı eksik olarak baskıya girdi. Bir sanat eserinin meydana gelmesi -ne yazık ki- fazlasıyla özveri ve emek istiyor. Biz ekip olarak gecesini gündüzüne katarak bize eser gönderen, destek veren arkadaşlarımızın emeklerine saygı duyuyor ve teşekkürü borç biliyoruz. Kasım 2016’dan bu yana aksatmadan sürdürdüğümüz yayın hayatımızın zedelenmesi bizleri oldukça üzdü. Özellikle okur ve yazarlarımızdan bu gecikme için özür diliyoruz.

SİN EDEBİYAT

Derginin Sosyal Medya Hesapları:

İnstagram : sinedebiyatdergisi

Facebook :  sinedebiyatdergisi

Twitter    :  EdebiyatSin

Youtube   : SinEdebiyatAtölye

www.sinedebiyatdergisi.wordpress.com

www.shopier.com/sinedebiyat

http://kozadusunce.com/sin-edebiyat-roportaji/

edebiyathaber.net (3 Şubat 2020)

Yorum yapın