Şiir ve çizimin bir araya geldiği kitap: Sema

Ocak 29, 2024

Şiir ve çizimin bir araya geldiği kitap: Sema

Gökçe Gülcüler’in yazdığı çizimlerini Burcu Sarıahmetoğlu’nun gerçekleştirdiği Sema adlı kitap Notabene Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Yazar Gökçe Gülcüler ve çizer Burcu Sarıahmetoğlu’nun ilk kitabı olan Sema, Notabene Yayınlarından çıktı. Kitapta, Sema’nın ilk gençlik yıllarından orta yaşının sonlarına kadar hayatında dönüm noktası olan olayların her biri bir şiir ve görselle yansıtılıyor.

Gökçe Gülcüler’in ve Burcu Sarıahmetoğlu’nun ilk kitabı Sema, sadece bir şiir kitabı veya çizim kitabı değil. Sema’nın hayatındaki aşk halleri, bireyin kendini keşfetme yolculuğu, toplumsal olaylar karşısında bireylerin üzerinde hissettiği duygular, kişinin hayatındaki nesnelerle ve kişilerle kurduğu ilişki şairin kelimeleri ve çizerin tasviriyle anlatılıyor. 

Birey olarak var olmaya çalışan Sema’nın kimi zaman sadece duyduğu, kimi zaman şahit olduğu, kimi zaman da bizzat yaşadığı anlar bir hikâye akışında, şiir ile çizimin harmonisinde okura sunuluyor. Kitap, Sema’nın gerçek aşkı bütünün hakikatinde bulmasıyla sonlanıyor.

edebiyathaber.net (29 Ocak 2024)

Yorum yapın