Serol Teber ve Şenol Ayla’nın “Didik Didik Freud” adlı programı kitaplaştı

Aralık 14, 2021

Serol Teber ve Şenol Ayla’nın “Didik Didik Freud” adlı programı kitaplaştı

Serol Teber ve Şenol Ayla’nın “Didik Didik Freud” adlı kitabı Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Her şey ayrıntılarda saklı!

Açık Radyo’nun 19. yayın döneminde gerçekleşen Didik Didik Freud programında Serol Teber ve Şenol Ayla, Teber’in Bilimsel Bir Peri Masalı: Freud’un Aile ve Tarihsel Romanı‘ndan yola çıkarak, Sigmund Freud’un eşsiz yaşamöyküsünün peşine düşüyor ve çağdaşı Tevfik Fikret’le ortak melankolik dünyalarının eserlerine yansımalarını eleştirel/alternatif tarih yazımının büyüteci altında didikliyorlar. 
 
Serol Teber, psikoloji, davranış bilimi ve arkeoloji arasında disiplinlerarası bir dil oluşturarak antikiteden Ortaçağ’a kadar hastalık, sapkınlık, günah kabul edilen melankoliyi ve bugün bile üretim-tüketim düzeninin aksak parçası sayılan melankolik kişiliği “atomize” ederek, nevi şahsına münhasır mizah duygusu ve ironisiyle arkeo-psikoloji alanının ilk ve en önemli yerli kaynaklarından bir tanesini armağan ediyor bizlere.
 
“Bize öğretildiği gibi, dünya ciddiye alındığı ölçüde güzelleşmektedir. Üzerleri metafizik bulutlarla kaplı pek çok şey, şimdi, bilimsel yöntemin ışığı altında açık seçik parlamaktadır. Olayların bu denli gerçekçi görünümü bizlerde hiç de düş kırıklığı yaratmıyor. Tersine, pırıl pırıl, yepyeni bir dünyayı görmenin mutluluğu içindeyiz…”
 
Serol Teber, “Önsöz”, Davranışlarımızın Kökeni
 
Yazar: Serol Teber, Şenol Ayla 
Dizi: Başvuru
Tür: Söyleşi
Sayfa sayısı: 256
Fiyat: 34,50 TL         
 
SEROL TEBER, 1938’de İstanbul’da doğdu. Tıp doktoru, nöropsikiyatr. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı fakültede nöropsikiyatri uzmanlığı yaptı. 1970’lerin başında Almanya’ya göç ederek Düsseldorf’ta psikiyatri kliniği şefi olarak çalıştı, çok sayıda araştırma makalesi yazdı. 2000’lerin başından itibaren yeniden İstanbul’a yerleşme çalışmalarına başladı. Varlık, Felsefe, Yeni Düşün, Cogito, Yarın, Bilim ve Sanat, Görüş gibi dergilerde yazıları yayımlandı. 2004’te Açık Radyo’da Şenol Ayla’yla birlikte Didik Didik Freud programını yaptı. 12 Kasım 2004’te hayata gözlerini yumdu. Kitaplaşan çalışmaları arasında Davranışlarımızın Kökeni (1975), Doğanın İnsanlaşması (1980), İşçi Göçü ve Davranış Bozuklukları (1980), Nükleer Savaş ve Gezegenin Biyolojik-İklimsel Yıkımı (1985), İlk Toplumların Değişimleri (1985), Picasso (1985), Yeni Osmanlılar ve Paris Komünü (1985), Paris Komününde Üç Yurtsever Türk: Mehmet, Reşat ve Nuri Beyler (1986), Politik-Psikoloji Notları (1990), Göçmenlik Yaşantısı ve Kişilik Değişimi (1993), İşkence Sonrası Yaşam ve Toplama Kampı Sendromu (1993), Melankoli: “Normal Bir Anomali” (1997), Aşiyan’daki Kâhin: Tevfik Fikret’in Melankolik Dünyası (2003), Bilimsel Bir Peri Masalı: Freud’un Aile ve Tarihsel Romanı (2003), Tutunamayanların Politik Psikolojisi (2014) bulunmaktadır.
 
ŞENOL AYLA, tıp doktoru, aile hekimliği uzmanı. On yıla yakın klinik hekimlik yaptı, 20 yılı aşkın süredir sağlık iletişimi alanında çalışıyor. 2004’te Açık Radyo’da Serol Teber’le birlikte Didik Didik Freud programını yaptı. Yine Serol Teber’le birçok kişiyi didikleyecekleri programlar yapmaya niyetlendi, yapamadıkları için çok üzüldü. 2016-2018 yıllarında Açık Radyo’da Timuçin Oral’la dört yayın dönemi süren Sanat Uzun, İlham Sonsuz programını yaptı. 2019’da yine Açık Radyo’da rock’n roll’un öncü kadınları üzerine I Can Rock and I Can Roll programını yaptı.

edebiyathaber.net (14 Aralık 2021)

Yorum yapın