Adam Phillips’ten “İyileşmek Üzerine”

Ocak 24, 2024

Adam Phillips’ten “İyileşmek Üzerine”

Adam Phillips’in “İyileşmek Üzerine” adlı kitabı, Berçem Su Ozak çevirisiyle Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İngiltere’nin önde gelen psikanalistlerinden Adam Phillips’in İyileşmek Üzerine adlı kitabı, Ayrıntı Yayınları’ndan çıktı! Ayrıntı’nın geçtiğimiz aylarda yayımladığı bir diğer kitabı Değişmeyi İstemek Üzerine ile tamamlayıcı olarak kurguladığı çalışmasında Phillips,“iyileşmenin” bireyler için ne anlama geldiğini sorguluyor. İyileşmek Üzerine’de, kişisel gelişimin, kişinin hayatını yapılandırmak için verimli bir çerçeve olup olmadığını da ele alan yazar, haz, tatmin, kültür, iyileşme kavramlarına odaklanarak iyileşmek üzerine konuşmakta nasıl daha iyi olabileceğimize yönelik bir keşfe çıkıyor.

Psikanalitik teorinin önde gelen isimlerinden Adam Phillips’in İyileşmek Üzerine adlı yeni kitabı, yazarın daha önce yayımlanan Değişmeyi İstemek Üzerine, Öpüşme, Gıdıklanma ve Sıkılma Üzerine, Akıl Sağlığı Üzerine, İyilik Üzerine, Flört Üzerine, Öyle ve Böyle, İlgi Arayışı ve Kreşteki Yabani’yle birlikte Ayrıntı Yayınları’nın Lacivert Kitaplar’ı arasındaki yerini aldı.

Adam Phillipsİyileşmek Üzerine’de kişisel gelişim furyasına farklı ve eleştirel bir bakış atıyor, iyileşmenin anlamını bizlerle birlikte didikliyor. Yazar, önceki kitabı Değişmeyi İstemek Üzerine ile tamamlayıcı olarak kurguladığı bu metinde haz, tatmin, kültür, iyileşme kavramlarına dair fikir yürütüyor. Tüm bu yolculukta Phillips; Freud, Winnicott, Masud Khan ve Bion gibi psikanaliz alanındaki büyük kuramcıları William James ve David Hume gibi isimlerle harmanlıyor.

Berçem Su Ozak’ın Türkçeleştirdiği  İyileşmek Üzerine, raflarda ve internet satış sitelerinde!

Bilgi için: ayrintiyayingrubu.com

instagram.com/ayrintiyayinlari

twitter.com/AYRINTIYAYINEVI

facebook.com/ayrintiyayinevi

edebiyathaber.net (24 Ocak 2024)

Yorum yapın