Everest Açıkhava dizisine altı kitap daha katıldı

Haziran 16, 2023

Everest Açıkhava dizisine altı kitap daha katıldı

Everest Yayınları Açıkhava dizisinden altı kitap daha yayımladı.

Tanıtım bülteninden

Tüm taşıma araçlarında, güzergâhlarda ve mekanlarda okura eşlik edebilecek, cebe ya da çantaya sığacak kitapları içeren özel dizimiz Everest Açıkhava‘ya altı yeni kitap daha katıldı. Yaz boyunca Açıkhava dizimiz genişleyecek ve geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir Açıkhava Festivali gerçekleştirilecek.

Açıkhava kitapları sizinle her yere gelebilir…

  • Açıkhava dizisi, okura otobüs, tren vapur ya da metrolarda, tüm güzergâhlarda eşlik edebilecek çeviklik ve ebatta kitaplardan oluşuyor. Deneme, öykü, novella, oyun, şiir gibi farklı türlerde yalnız klasikler değil, günümüz yazarlarının metinleri de bu dizide yer alıyor.
  • Açıkhava kitapları sizinle her yere gelebilir, yolda olma hissinin getirdiği çağrışımları zenginleştirerek yeni yazarlara, metinlere ve dünyalara yelken açmayı sağlayabilir.

Everest Açıkhava 32 – Arta’da Morto!

Yiğit Bener

Romanları, öyküleri, denemeleri ve çocuk kitaplarıyla tanıdığımız Yiğit Bener’in kaleminden  bir novella: Arta’da Morto gülmekten “az daha öldüren” bir absürt komedi. Yunanistan’da, Preveze’ye doğru giderken Arta dolaylarında geçirilen bir trafik kazası, orada mortu çekmek üzere olan bir yazar ve ardından başına gelen türlü acayiplikler. Kazadan sonra en çok duyulan söz, “Allah korumuş!” Peki tanrıların bu konudaki fikri neydi acaba?

Everest Açıkhava 33 – Kör Ayna

Joseph Roth

Örümcek Ağı, Savoy Oteli, Eyüp, Radetzky Marşı gibi eserleriyle dünya çapında üne kavuşan, Hitler’in iktidarı ele geçirmesiyle Fransa’da sürgün hayatına başlayan, kitapları Naziler tarafından kara listeye alınan Joseph Roth (1894-1939), Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun çöküşüne, savaşın getirdiği yıkım sırasında yaşanan toplumsal kavgalara ve Yahudiler arasındaki çekişmelere yakından tanık oldu. Kör Ayna’da Roth, I. Dünya Savaşı sırasında şehirlere bombalar yağarken Viyana’da stenograf olarak çalışan genç bir kızın zor şartlarda hayata tutunma mücadelesini ve aşkı arayışını gerçekçi bir dille ete kemiğe büründürüyor.

Everest Açıkhava 34 – Fernando Pessoa’nın Son Üç Günü

Antonio Tabucchi

Yirminci yüzyılın en büyük isimlerinden Portekizli yazar Fernando Pessoa, her biri ayrı bir hayat hikâyesine, edebi görüşlere, üsluplara sahip onlarca yazar kimliği yaratmış, eserlerini onların adıyla imzalamıştı. İtalyan edebiyatının önde gelen isimlerinden Antonio Tabucchi de Fernando Pessoa’nın Son Üç Günü’nde Pessoa ile onun yarattığı bu yazar kimliklerini bir araya getiriyor.Yazarlar, metinler, hayaller arasında gezinen, hem Tabucchi’nin hem Pessoa’nın kendi hayaletleriyle karşılaştığı, sayıklamalarla dolu üç günün dokunaklı, sevecen öyküsü.

Everest Açıkhava 35 – Seçme Şiirler

Asaf Hâlet Çelebi

20. yüzyıl Türk edebiyatının en özgün isimlerinden AsafHâlet Çelebi’nin şiirleri tasavvuf ve metafizik barındırır. Eski Doğu medeniyet ve masallarından ilham alan, rüya, gölge, hayallerle örülü metaforlarda gezinen bu şiirlerde Asaf Hâlet “somut malzemeyle soyut bir âlem” yaratır. Rüya içinde rüyayı, üçüncü gözü (kalp gözünü) temsil eden metaforlar kullanır. Bir hayal ve duygu şairi değil, bir “intuition (sezgi)” şairi olarak bilinen Asaf Hâlet’in şiirlerinin akıllarda en çok yer edenlerini, bu büyük şairle tanışmak isteyenler için bu kitapta bir araya getirdik.

Everest Açıkhava 36 – Gençlik

Joseph Conrad

Kör Ayna’da Roth, I. Dünya Savaşısırasında şehirlere bombalar yağarken Viyana’da stenograf olarak çalışan genç bir kızın zor şartlarda hayata tutunma mücadelesini ve aşkı arayışını gerçekçi bir dille ete kemiğe büründürüyor.

Everest Açıkhava 37 – Parazit

Arthur Conan Doyle

Arthur Conan Doyle 1894’te Harpers Weekly için kaleme aldığı Parazit’te, büyüsel bir zihin kontrolü gücünün ağına düşen Profesör Gilroy’un tepetaklak olmuş hayatının dizginlerini yeniden eline alma mücadelesini bilinen büyük ustalığıyla anlatıyor.

edebiyathaber.net (16 Haziran 2023)

Yorum yapın