Şermin Yaşar’dan sesli öykü

Ağustos 17, 2020

Şermin Yaşar’dan sesli öykü

Şermin Yaşar’ın Herkese Lay Lay Lom adlı öyküsünün seslendirilmiş versiyonu Youtube’da.

Tanıtım bülteninden

Şermin Yaşar soruyor: Kız ve erkek çocuklarınıza eşit davranıyor musunuz?

Günümüz çocuk edebiyatının en sevilen kalemlerinden “Oyuncu Anne” Şermin Yaşar’dan çocuklara ve ebeveynlere sürpriz hediyesi sesli hikâye dinleyicileriyle buluştu. Yaşar’ın Doğan Egmont’tan yayınlanan ve “güçlü kızlar güçlü yarınlar için ilham veren öyküler” sloganıyla hazırlanan derleme öykü kitabı Ben İstersem’de yer alan Herkese Lay Lay Lom şimdi seslendirilmiş versiyonu ile Youtube üzerinden dinlenebilir.

Eşitlik ailede başlar ve ailede öğrenilir mesajı veren hikâye aile içinde kız ve erkek çocuklarınıza eşit davranıyor musunuz diye soruyor. Toplumsal cinsiyet rolleri ve bunların yarattığı baskılar üzerine olan hikâye, bir kız çocuğunun bakış açısından anlatılıyor. Hikâyede abisinin sahip olduğu -sokakta geç saatlere kadar oynamak, yumurtasını annesinin soyması gibi- haklara sahip olmayan baş karakterin bu düzeni değiştirmek için giriştiği komik maceraya tanıklık ediyoruz.

Odasında kurduğu küçük deney laboratuvarında söz konusu adaletsizliğin üstesinden gelmek için formüller geliştirmeye çalışan bu kız çocuğunun hikayesi eğlenceli olduğu kadar günümüzde büyük tartışmalara sebep olan bir sorunun kaynağına da gönderme yapıyor. Henüz ev içinde başlayan kız ve erkek çocuğu ayrımının ortadan kaldırılmasının önemine dikkat çekiyor.

Sadece çocukların değil yetişkinlerin de mutlaka kulak kabartması gereken hikâyeyi Dilem Serbest resimledi ve Irmak Örnek seslendirdi. Hikâyeyi dinlemek ve paylaşmak için Doğan Egmont’un Youtube hesabını ziyaret edebilirsiniz.

edebiyathaber.net (17 Ağustos 2020)

Yorum yapın