Selin, “Ustaların Ustası”yla yine aramızda

Mayıs 30, 2022

Selin, “Ustaların Ustası”yla yine aramızda

Doğan Gündüz’ün yazdığı, Nuray Çiftçi’nin resimlediği “Selin, Ustaların Ustası”, 8 ve üzeri yaş grubu için Can Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Doğan Gündüz’ün duru, renkli, sürükleyici anlatımıyla edebiyat arkadaşlarımızın arasına kattığı Selin, illüstratör Nuray Çiftçi’nin yalın ve güçlü çizgileri eşliğinde bu kez de Selin, Ustaların Ustası‘ndan gülümsüyor hepimize.

Selin kim mi? Hani şu meraklı hem çokbilmiş hem de muzip, bazen gülüp eğlenen bazense gözyaşlarını tutamayan, kimi zaman saf kimi zaman kurnaz sayılan, yaramaz olduğu kadar da sevimli, bıcırık bir kız. Bunları onu bilenler söylüyor. Selin, Püsküllü Bela kitabında da merak zilimize zır zır basıp, “Hınzırlıklarımla karşınızdayım,” demişti ya, Selin o işte!

Okullar arası spor turnuvasının finaline bir gün kalmıştı. Kupa vitrininin önünde gururla duran beden eğitimi dersi öğretmenimiz Yenilmez Galip, eğer yarınki yarışları da kazanırsak gazeteye bile çıkabileceğimizi söyledi. Bunu duyunca kupa heyecanı yerini bir anda gazeteye çıkma heyecanına bıraktı. Sanki şimdiden turnuvayı kazanmışız gibi gazetede boy boy fotoğraflarımızın çıktığını hayal etmeye başladık. Yarışlar bitince birincilik kürsüsüne çıktığımızı, üzerinde isimlerimizin ve fotoğraflarımızın olduğu birer gazetenin boyunlarımıza asıldığını düşledik. O gece bu hayaller ve heyecan içinde bir türlü uyuyamadım.

Yazar hakkında

Doğan Gündüz 1966’da, İstanbul’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde lisans, Conservatoire National des Arts et Métiers’nin (Paris) Teknoloji Tarihi Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. İstanbul’da yaşayan yazar çocuklar için yazmayı sürdürüyor.

Yazarın Can Çocuk Yayınları’ndan Çıkan Diğer Kitapları:
Acayip Bir Hediye • Ailenin En Yaramazı • Bisküvi Kutusundaki Martı • Fare Adlı Kedi • Kaçan Uykuların Peşinden • Rengârenk Bir Ses • Sahi Benim Annem Hangisi? • Selin, Püsküllü Bela

edebiyathaber.net (30 Mayıs 2022)

Yorum yapın