Sapiens uyarlamasını kim yapıyor?

Temmuz 13, 2018

Sapiens uyarlamasını kim yapıyor?

Yuval Noah Harari’nin 2011’de yayımladığı ve 2015’te Türkçeye çevrilen kitabı Hayvanlardan Tanrılara-Sapiens, Ridley Scott ve Asif Kapadia’nın işbirliğinde sinema ya da televizyona uyarlanacak.

Başlangıçta türlerin birbirinden üstün olmadığı, Homo sapiens’in üstünlüğü ele geçirmeye başladığı yolda yaşanan değişimleri, bilişsel devrimi, yerleşik hayata geçişi ve tarım devrimini son olarak da bilimsel devrimi odağına alan Sapiens, sarsıcı bir “insan” portresi sunuyor. Türkçeye çevrilmesiyle birlikte ülkemizde de geniş kitleler tarafından sevilen Yuval Harari imzalı Sapiens’in Ridley Scott’ın yapımcılığını, Asif Kapadia’nın ise yönetmenliğini yapacağı bir uyarlamaya dönüşeceği haberi, elbette oldukça sevindirici. Homo sapiens‘in atlattığı badireler ve bu yaşananlar karşısında dünyaya verdiği zararın da gözler önüne serileceğini umduğumuz uyarlama, türümüzün dünya üzerinde nasıl hakim konuma eriştiğini inceleyecek.

Sapiens Uyarlaması Geliyor

Kapadia, uyarlama ile ilgili olarak “Bu kitap dünyaya bakışımızı değiştiriyor. Bu yüzden bizim uyarlamamız da ne olduğumuzu, nereden geldiğimizi ve nereye gittiğimizi bize hatırlatan bir uyarı olarak kitapla aynı işlevi görmeli.” cümlelerini kullanıyor. Scott ise konuyla ilgili olarak Asif Kapadia ile yıllardır birlikte bir projede yer almanın yollarını aradıklarını ve Sapiens’in ihtiyaç duydukları tüm nosyonları içerdiğini belirtiyor. The Hollywood Reporter’ın haberine göre kitabın sinemaya mı yoksa televizyona mı uyarlanacağı konusunda ise kesin bir bilgi bulunmuyor.

Kaynak: filmloverss (13 Temmuz 2018)

Yorum yapın