Sanatçı ve edebiyatçılar 25 Mart’ta Antakya’da

Mart 23, 2023

Sanatçı ve edebiyatçılar 25 Mart’ta Antakya’da

Antakya Sanat Derneği’nin çağrısı üzerine bir araya gelen sanatçı, yazar ve edebiyatçılar 25 Mart Cumartesi günü Antakya’ya gidecek.

Sanatçı, yazar ve edebiyatçılar Antakya Sanat Derneği’nin çağrısı üzerine 25 Mart Cumartesi günü Adana’dan Antakya’ya gidecek. 6 Şubat Maraş ve 20 Şubat Hatay depremlerinin büyük yıkıma yol açtığı kentte buluşacak sanatçılar, cumartesi günü saat 12.00’de, Türk Tabipleri Birliği Kültür Sanat ve Edebiyat Kolu üyeleriyle birlikte Antakya Kurtuluş Caddesi’nde basın açıklaması yapacak.

Antakya Sanat Derneği’nin “Yıkılan her taşın binlerce yıldır biriktirdiği sesi ve izi arasından sesleniyoruz” diyerek yayınladığı çağrı metni şöyle:

“Kadim kent Antakya’nın yerle bir olduğu, on binlerce insanımızı ihmaller zinciriyle kaybettiğimiz 6 ve 20 Şubat depremlerinin ardından Antakya Sanat Derneği’nin çağrısıyla yaralı kent Antakya, sanatçı, yazar ve edebiyatçı dostlarını ağırlıyor. Çok dilli, çok kültürlü, çok kimlikli, sanatın ve edebiyatın önemli merkezlerinden biri olan Antakya’nın, yeniden ayağa kalkması, yaraların sarılması, egemen kılınmak istenen rantçı politikalara karşı ortak bir direnç gösterilmesi için bir araya geliyoruz. Zaman, sesimizi daha gür haykırma zamanı. Deprem gerçeğinin felakete dönüştüğü coğrafyamızda hiçbir sorumluluk üstlenmeyen iktidarların enkazı altında artık kalmak istemiyoruz. Yıkılan her taşın binlerce yıldır biriktirdiği sesi ve izi arasından sesleniyoruz:

Gitmedik! Buradayız!”

Antakya Programı

10.00 Adana’dan Hareket
12.00 Antakya Kurtuluş Caddesinde Basın Açıklaması
13.00 Samandağ’a Hareket
13.40 TTB Sahra Hastanesi Ziyareti
14.30 Arsuz’a Hareket
16.00 Arsuz’da Füsun Sayek Kültür Evi Önünde Açıklama
17.30 Akşam Yemeği
18.30 Değerlendirme Toplantısı
19.00 Havaalanlarına Hareket

Kaynak: GazeteDuvaR (23 Mart 2023)

Yorum yapın