Kahvenin peşinde Avrupa café’lerini keşfetmeye var mısınız? 

Mart 23, 2023

Kahvenin peşinde Avrupa café’lerini keşfetmeye var mısınız? 

Cem Selcen’in Kahvenin Peşinde / Avrupa Café’lerinde – Paris adlı kitabı hep kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

hep kitap, “hep hayat” demeye devam ediyor. 

Avrupa’ya taşıdığımız kahvenin peşinde Avrupa café’lerini gezmeye devam ediyoruz.

Roman ve öykü yazarı Cem Selcen, zamanında bizim meşhur ettiğimiz kahvenin peşinde, Avrupa café’lerini şehir şehir dolaşmaya devam ediyor ve oralarda yüzyıllardır akan hayatı, kendi dilinde, bazen anılarla, bazen tarihle, bazen de olağanüstü hikâyelerle bize taşıyor. Café’leriyle meşhur Avrupa şehirlerini kapsayan dizinin ikinci kitabı Kahvenin Peşinde / Avrupa Café’lerinde – Paris hep kitap logosuyla raflarda.

hep kitap, şehirler ve mekânlar keşfetmeyi sevenlerin ve kahve tutkunlarının ilgiyle okuyacağı yeni bir diziyle okurlarıyla buluşuyor. Cem Selcen’in kaleme aldığı Kahvenin Peşinde / Avrupa Café’lerinde dizisi, ikinci kitabı Paris ile devam ediyor.

Cem Selcen, bu kez kalemi ve defteriyle Avrupa café’lerine giriyor ve o an orada yaşananı, kahvenin rehberliğinde kendine özgü denemelerle, öykülerle bize ulaştırıyor. Yazarımız, Avrupa café’lerinde serisinin ikinci kitabında, hiçliğin, edebiyatın ve dolayısıyla erotizmin başkenti  Paris’te açıyor defterlerini; bir köşede oturup ortalığa bakıyor, tarihini soluyor şehrin. Ama ne tarih…

Dünya edebiyatının da başkenti olan bu şehirde kimi zaman Hugo’nun, Balzac’ın, Camus’nün, Sartre ile Simone de Beauvoir’ın ayak izlerini takip ediyor, kimi zaman o uğrak yerlerin çok okuduğumuz, çok sevdiğimiz müşterilerinin hikâyelerini. Bazen de turist olmanın verdiği rahatlıkla iyi bir milföy uğruna aşıyor kilometreleri. Ve ortaya tam da Paris’e yaraşır şekilde, iştah açıcı, her sayfada vaat ettiğinden çok daha fazlasını veren, bazen gizemli, bazen tüm derdini ortaya seren bir kitap çıkıyor. 

Kahvenin Peşinde / Avrupa Café’lerinde – Paris hep kitap logosuyla raflardaki yerini alırken; serinin diğer kitapları da çok yakında Berlin ve Roma şehirlerinde okuru kahvenin rehberliğinde yeni keşiflere çıkaracak.

edebiyathaber.net (23 Mart 2023)

Yorum yapın