Sanat ve tarih kütüphanesi kuruluyor

Haziran 26, 2019

Sanat ve tarih kütüphanesi kuruluyor

Yayın hayatına 2000 yılında Ankara’da başlayan Munzur dergisi, Dersim’de özel bir sanat, edebiyat ve tarih kütüphanesi kuruyor.

Evrensel’de yer alan habere göre, aynı zamanda müze işlevi görecek kütüphanede yüzlerce mektup, el yazısı notlar ve fotoğrafların sergilenmesi düşünülüyor. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Mesut Özcan, bağışlanacak olan kütüphaneleri, mektupları, fotoğrafları ve notları Dersim’e taşıyacaklarını belirtti.

Eleştirmen M. Yaşar Bilen ve Şair-Yazar Hasibe Ayten’in kimi yazar ve şairlerin kendilerine yazdığı yüzlerce mektubun orijinali müzede sergilenecek. Bu mektuplar arasında Cemal Süreya, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Ceyhun Atuf Kansu, Sunullah Arısoy, Oğuz Tansel, Adnan Yücel, Asım Bezirci, Öner Yağcı, Ahmet Telli, Şükrü Erbaş, Yılmaz Odabaşı, Talat S. Hamlan, Cahit Külebi, Behçet Necatigil, Ümit Yaşar Oğuzcan, Aziz Nesin, Edip Cansever, Ahmet Özer’in mektup ve notlarını ziyaretçiler görebilecek.

Ayrıca kütüphanede yüzlerce imzalı kitap yer alacak. Cemal Süreya, Edip Cansever, Rıfat Ilgaz, Muzaffer Buyrukçu, Cahit Külebi, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Enver Gökçe, Demirtaş Ceyhun ve Fikret Otyam gibi değerli şair ve yazarların imzalı kitapları bulunuyor.

edebiyathaber.net (26 Haziran 2019)

Yorum yapın