SALT e-yayıncılığa başladı

Haziran 29, 2013

SALT e-yayıncılığa başladı

SALT, üretimini artık e-yayınlarla kamuyla paylaşıyor. SALT’ın yeni yayınları, ücretsiz olarak PDF ve e-yayın formatlarında okunabilecek, tabletlere aktarılabilecek ve istenirse basılabilecek.

Uzun vadede “kâğıt devri sonrası” bir kuruma dönüşmeyi amaçlayan ve ilkesel olarak “çöpe atılabilecek” nitelikteki yayın ve iletişim araçları basmayan SALT e-yayıncılığa başladı. Kurulduğu Nisan 2011’den bu yana dört basılı kitap yayımlayan SALT, üretimini artık basılı yayınların yanı sıra e-yayınlarla kamuyla paylaşıyor.

Okuyucular, SALT’ın yeni yayınlarını PDF ve e-yayın formatlarında okuyabilecek, tabletlere aktarabilecek ve isterlerse basabilecekler. Kurumun kolay erişilebilir e-yayın platformu, SALT gibi ücretsiz.

Kendi kitabını oluştur
SALT’ın e-yayın platformunun birinci sürümü, okuyuculara dünyada bir başka örneği bulunmayan bir hizmet de sunuyor. Okuyucular, kurumun farklı e-yayınlarından okumayı diledikleri bölümleri seçerek kendi kitaplarını oluşturabilecekler. Ad, kapak ve içindekiler sıralamasını belirledikleri özelleştirilmiş kitap, birkaç dakikada indirmeye uygun şekilde hazırlanarak e-postalarına gönderilecek.

E-yayınlar sayesinde, yeni baskıların yerini yeni sürümler alacak. Her yeni sürüm, son yapılmış düzelti ve eklerle yeni tartışmaları barındıracak. Dolayısıyla bu yayınlar hiçbir zaman “tamamlanmayacak”, sürekli geliştirilmeye açık olacak.

SALT’ın e-yayın platformu, belirli ortak ya da ilişkili konular çerçevesinde başka kurumların yayınlarını da içerecek.

Haziran’da beş e-yayın

SALT, Haziran ayında beş e-yayını kamunun kullanınıma sundu. Kurumun ilk e-yayınlarını, 80’ler ve erken 90’lar Türkiye’sinin en etkin sanat eleştirmenlerinden Nilgün Özayten’in ayrıntılı çalışmalarını kapsayan iki yayın (Türkçe), 2012’de SALT Beyoğlu’nda açılan In Deed: Certificates of Authenticity in Art [Sanatta Özgünlük Belgeleri] sergisinin yayını (Türkçe) ile küratör ve eleştirmen Nazlı Gürlek’in sanatçı Sarkis’le söyleşilerini içeren yayın (Türkçe-İngilizce) oluşturuyor.

edebiyathaber.net (29 Haziran 2013)

Yorum yapın