Salah Naoura’dan “Kardeşim Bulunmaz Hint Kumaşı”

Ocak 11, 2018

Salah Naoura’dan “Kardeşim Bulunmaz Hint Kumaşı”

Salah Naoura‘nın “Kardeşim Bulunmaz Hint Kumaşı” adlı kitabı, Ayça Sabuncuoğlu çevrisiyle 10 ve üzeri yaş grubu için Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Alman çocuk edebiyatının yükselen değeri Salah Naoura’dan “Mutlu olmak için neye ihtiyacımız var?” sorusunun yanıtını veren yeni roman: Kardeşim Bulunmaz Hint Kumaşı

10 yaş ve üzeri çocukların, aile ilişkileri, kardeş sevgisi, kariyer hırsı, hayal gücü ve mutluluğun sırları üzerine okuyabilecekleri en eğlenceli ve samimi kitaplardan biri!

Çocuklar, doğuştan değil sonradan kardeş olan Anton ve Dilip’in hikâyesinden çok şey öğrenecek.

Çekirdek ailesiyle mütevazı bir yaşam süren dokuz yaşındaki Anton’un hayatı kendisiyle aynı yaşta; üstelik ta Hindistan’dan gelen yeni erkek kardeşi Dilip ile baştan aşağı değişir. Dilip, öğretmenlerine göre bir dâhi, ev ahalisine göre ise biraz tuhaftır. Dilip’in eve gelmesiyle başlayan hareketli süreç, babalarının bir yukarı bir aşağı giden kariyer çizgisi ile doruk noktasına ulaşır. Aile fertlerini eski mutlu günlerine geri döndürme işi tabii ki Anton ve Dilip’e kalacaktır…

İmdat! Çıkarın Beni Buradan ve İmdat! Büyükanne Geri Dönüyor kitaplarının sevilen yazarı Salah Naoura’dan aile ilişkileri, kardeş sevgisi, matematik ve futbol (!) üzerine keyifle okunacak bir roman.

Yazar Hakkında

Salah Naoura, 1964’te Berlin’de doğdu. Annesi Alman, babası Suriyeli olan yazar, Alman ve İskandinav kültür ve edebiyatı eğitimi aldı. Eğitiminin ardından bir süre editörlük yaptı. 90’lı yıllardan bu yana çocuklar için resimli kitaplar, şiirler, romanlar yazıyor ve çevirmenlik yapıyor. En önemli eseri olarak görülen Matti und Sami und die drei größten Fehler des Universums (Matti, Sami ve Evrenin En Büyük Üç Hatası) romanıyla büyük bir tanınırlık elde etti. Bu eseriyle 2011 yılında, Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden Peter Härtling Ödülü’ne layık görüldü. Yaptığı çevirilerle 1992 ve 2013 yıllarında Alman Gençlik Edebiyatı Ödülü’nü kazanan Naoura, halen yaşamını Berlin’de sürdürüyor.

Diğer kitapları
İmdat! Çıkarın Beni Buradan (roman)
İmdat! Büyükanne Geri Dönüyor (roman)

Kitabın Ödülleri
2014 Fransız-Alman Çocuk ve Gençlik Kitapları Ödülü adayı

Tadımlık>>>

edebiyathaber.net (11 Ocak 2018)

Yorum yapın