Roman Kahramanları Dergisi’nin “Kıskançlık” temalı yeni sayısı yayımlandı

Nisan 8, 2021

Roman Kahramanları Dergisi’nin “Kıskançlık” temalı yeni sayısı yayımlandı

Roman Kahramanları Dergisi’nin “Kıskançlık” temalı yeni sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Her geçen gün artan kadın cinayetleri için katiller/mazur görmeye meyledenler tarafından “namus”, “aşk”, “kıskançlık” kılıflarının uydurulduğu bir zamanda, bu sayımızın ilk dosya konusu “Kıskanç Roman Kahramanları” oldu. Bu dosyayla “kıskançlık” temasının ne çok romanda işlendiğini hatırlamış olduk. Bu eserlerin çoğunda –ne yazık ki gerçekte olduğu gibi– kıskançlık marazi bir hâl alarak felaket getirmiş.

“Dindar Roman Kahramanları I” başlıklı dosyamızda “din”, “dindarlık”, “tasavvuf” gibi olguların romanlardaki yeri; roman kahramanlarının hayatlarını nasıl etkilediği, onları nasıl dönüştürdüğü incelendi. Bu ilk dosyadaki kahramanların ortak noktası “Müslüman” olmaları. Gelecek sayımızda yayımlanacak devam dosyasında ise Müslüman roman kahramanlarının yanında Goethe, Hugo, Dostoyevski, Camus gibi yazarların dindar kahramanlarını da okuyacağız.

Son dosyamız, dergimizin iş birliği ile Bursa/Osmangazi BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi tarafından ikincisi düzenlenen, “Benim Roman Kahramanım” konulu ulusal deneme yazma yarışmasında dereceye giren ilk 10 yazıdan oluşuyor. Hâlâ edebiyatla ilgilenen, okuyan, düşünen, yazan gençlerin olduğunu bilmek umut verici. 

Kurgu Poetik Yazılar serimizin altıncısında ise  “Nasıl Yaşamalıyız?”a odaklanıyoruz.

Yazar ve editörlerimize teşekkür ediyor, keyifli okumalar diliyoruz.

Bu sayıdaki yazarlarımız:

Ahmet Eken / Alpay Doğan Yıldız / Altay Ömer Erdoğan / Batıgün Sarıkaya / Bayram Sarı / Bekir Şakir Konyalı / Can Kakışım / Ceren Demirkıran / Dilek Üstündağ / Ebrar Elmas / Elifsu Ekici / Fırat Kargıoğlu / Gamze Akbaş Arslanoğlu / Gizem Ozan / Hacer Kuruçay / Hamza Kaan / Hasan Hüseyin Bahadır / İrem Kargıoğlu / İsmail Biçer / Kaan Bakan / M. Utku Yeşilöz / Mert Akbaş / Miray Çarçula / Mojdeh Olfat / Muhammet Sani Adıgüzel / Münire Çalışkan Tuğ / Nagehan Usta / Saliha Kasap / Süreyya Köle / Şaban Sağlık / Şirvan Erciyes / Yaşar Şimşek / Yavuz Ahmet / Yiğit Özalp / Yusuf Turan Günaydın / Zerrin Saral / Zeynep Merve Bars

edebiyathaber.net (8 Nisan 2021)

Yorum yapın