Refika Yazgaç ile “Şiddet ve Çocuk” söyleşisi 25 Eylül’de

Ağustos 23, 2016

Refika Yazgaç ile “Şiddet ve Çocuk” söyleşisi 25 Eylül’de

cocuk-ve-siddet-cocukdunyasinayolculuklar“Çocuk Dünyasına Yolculuklar” başlıklı söyleşi dizisinin yedincisinde “Şiddet ve Çocuk” başlığıyla, 25 Eylül Pazar 15.00’te Robinson Crusoe 389’da (SALT Galata – Atölye IV), uzman psikoterapist ve öğretim görevlisi Refika Yazgaç ile söyleşilecek.

Tanıtım bülteninden

“Çocuk Dünyasına Yolculuklar”da yedinci durağımız ŞİDDET VE ÇOCUK! 

Son yıllarda dünyada ve özellikle ülkemizde yaşanan olaylar her yaş grubundan insanı etkiliyor. Her gün televizyonda, gazetelerde, ama en çok da çocukların erişiminin neredeyse sınırsız olduğu internette şiddet içerikli olayların görüntüleri yer alıyor. Söz konusu bu görüntülerle, olaylarla yetişkinler bile zor başa çıkarken çocuklar üzerinde ne gibi etkiler yarattığı ise önemli bir konu.

Travmatik diyebileceğimiz tüm bu olayların yanı sıra çocuk edebiyatında da benzer bir tartışma sürmekte. Tartışmaların ekseninde, şiddetin, çocuk kitaplarında olması gerekenden daha fazla yer aldığı savı yer alıyor. Kimi edebiyat araştırmacılarına göre şiddet en başından beri çocuk edebiyatında var ve çocuklar da en çok içinde şiddet olan hikâyelere yönelmekteler. Yine bazı akademisyenler, eğer uygun bir şekilde kullanılırsa, çocuk kitaplarındaki şiddetin çocuğun gelişimine olumlu bir etkisi olacağını iddia ediyorlar.

Peki, çocuğun dünyasında şiddet ne anlama geliyor? Yetişkinlerin ve çocukların şiddeti algılayışında bir farklılık var mı? Anne-baba, çocuğa şiddeti nasıl anlatabilir? Çocuk kitaplarındaki şiddetin, çocuk gelişimindeki (varsa olumlu ya da olumsuz) etkisi nedir? 25 Eylül, Pazar günü saat 15.00’te Robinson Crusoe 389’da (Salt Galata – Atölye IV) değerli uzman psikoterapist ve öğretim görevlisi Refika Yazgaç ile bu ve benzeri başka sorulara yanıtlara arayacağız.

Önemli not: Doğrudan şiddete maruz kalan çocuklar, başlı başına ayrı bir tartışma konusu olacağından bu söyleşide ele alınmayacaktır. 

Tarih: 25 Eylül, Pazar

Saat:15.00

Yer: Salt Galata, Atölye IV

Bankalar Caddesi 11, Karaköy İstanbul

0 212 334 2200

edebiyathaber.net (23 Eylül 2016)

Yorum yapın