READ – Gezici Kütüphane etkinlikleri başladı

Kasım 16, 2023

READ – Gezici Kütüphane etkinlikleri başladı

Ülke ülke gezerek okul ve kütüphanelerde etkinlikler yapan, dil ve kültür bakımından zengin içeriklerle dolu Gezici Kütüphane; Arnavutluk, Kosova, Kuzey Makedonya ve Sırbistan’ı gezdiği üç yılın ardından son durağı olan Türkiye’deki etkinliklerine başladı. 

READ – Gezici Kütüphane, proje ülkeleri Arnavutluk, Kosova, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Türkiye’den kitaplarla ve etkinliklerde kullanılmak üzere kültürel içeriklerle dolu bir araç.

İstanbul ve Yalova‘da gerçekleşen etkinliklerin ardından kütüphane; AnkaraKaramanAntalyaMalatyaKütahya ve Edirne’deki etkinlikleri için yola çıkıyor. Etkinlik içerikleri; çizim atölyeleri, yazarlık atölyeleri, çocuk atölyeleri, yazar söyleşileri, okuma etkinlikleri, çeviri atölyeleri, kariyer atölyeleri, okuma kulübü etkinlikleri ve küçük yaş grupları için öğretici aktiviteler olarak çeşitlendirildi. Proje kapsamındaki tüm etkinlikler ücretsiz. Etkinlikler, 14 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.

Gezici Kütüphane’nin rota ve etkinliklerinden haberdar olmak için @itef_istanbul Instagram sayfasını takip edebilirsiniz.

READ – Kültürel Çeşitlilik için Bölgesel Ağ projesi, Goethe Institut – Üsküp ve diğer proje ortakları; Association Krokodil (Sırbistan), Center for Balkan Cooperation – Loja (Kuzey Makedonya), Instituti i Librit dhe i Promocionit (Arnavutluk), Qendra Multimedia (Kosova) ve Kalem Kültür Derneği (Türkiye) ile hayata geçirilen, dört yıllık AB destekli bölgesel kültürel bir proje.

edebiyathaber.net (16 Kasım 2023)

Yorum yapın