“READ- Beş Ülkede Sanatçılar için Misafir Programı” başvuruları 31 Mart’a kadar açık

Mart 2, 2022

“READ- Beş Ülkede Sanatçılar için Misafir Programı” başvuruları 31 Mart’a kadar açık

“READ- Beş Ülkede Sanatçılar için Misafir Programı” başvuruları 31 Mart’a kadar yapılabilecek.

READ- Beş Ülkede Sanatçılar için Misafir ProgramıKuzey Makedonya, Kosova, Sırbistan, Arnavutluk ve Türkiye’de ikamet eden yazarlar, çevirmenler, oyun yazarları, şairler, illüstratörler, kültür-sanat gazetecileri, çizgi roman çizer ve yazarları için düzenleniyor. 

Kuzey Makedonya, Kosova, Sırbistan, Arnavutluk ve Türkiye’de ikamet eden yazarlar, çevirmenler, oyun yazarları, şairler, illüstratörler, kültür-sanat gazetecileri, çizgi roman çizer ve yazarları, READ- Beş Ülkede Sanatçılar için Misafir Programı’na, 1 ay boyunca sürecek program sayesinde kültürel çeşitlilikler üzerinde çalışmalar yapmak üzere başvurabilir. Projeye dahil olacak sanatçılar karşılıklı olarak 5 ülkedeki proje ortaklarının konuğu olacaklar. Her proje ortağı senede 2 sanatçı misafir edecek. 10 sanatçının READ- Beş Ülkede Sanatçılar için Misafir Programı kapsamında 2022 yılında misafir edilmesi planlandı.

READ- Beş Ülkede Sanatçılar için Misafir Programı’na hem genç ve deneyimi az sanatçıların başvurularını hem de deneyimli sanatçıların başvuruları bekleniyor. Deneyimli sanatçıların seçim kriteri en az iki eserinin yayımlanmış / en az iki çevirisinin yayımlanmış olması.

READ- Beş Ülkede Sanatçılar için Misafir Programı Mayıs 2022- Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Proje kapsamında ağırlanan sanatçıların konakladıkları süreyi verimli bir şekilde geçirmeleri beklenmekte.  Önerilen proje üzerinde çalışmanın yanı sıra, kültürlerarası hoşgörü ve uzlaşmacı yaklaşıma katkı sağlayacak olan  “Birlikteki Çeşitlilik / United in Diversity” genel başlığı ile ilgili kısa bir çalışmanın (metin, deneme, şiir, kısa öykü, makale ya da çizgi roman olabilir) da yapılması beklenmekte. Bu çalışmalara ilave olarak yazma, yaratma ya da çeviri yapma, atölyelere katılma, sunumlar yapma (misafir bulunduğu ülkeye göre Mobil Kütüphane turuna katılma olasılığı), edebiyat festivallerinde aktif rol alma ve çevrimiçi etkinliklerde, projenin sosyal etkinliklerine ve okuma etkinliklerine de katkı sağlanması beklenmekte.

Başvuru için>>>

Başvurular İngilizce yapılmalı. BAŞVURU İÇİN SON TARİH: 31 MART 2022, Perşembe saat: 23:59 (TSİ)

Proje partnerleri program dahilinde konaklayacak sanatçıya tam donanımlı bir daire sağlayacak. 

Daha fazla bilgi için:

https://www.goethe.de/ins/mk/de/kul/sup/rea.html
https://www.facebook.com/readregionalnetwork
https://www.instagram.com/read.culturaldiversity

edebiyathaber.net (2 Mart 2022)

Yorum yapın