Ray Bradbury’nin “Eve Dönüş”ü bugün başlıyor

Şubat 8, 2013

Ray Bradbury’nin “Eve Dönüş”ü bugün başlıyor

Geçtiğimiz yıl hayata veda eden Ray Bradbury’nin yirmili yaşlarda yazdığı ve kendi çocukluğundan izler taşıyan eseri Eve Dönüş, bugün satışa sunuldu.

Şiirsel bir dille yazılan Eve Dönüş, sevgi dolu bir ailenin içinde kendini uyumsuz, yabancı ve sıradışı hisseden “sıradan” insanın hikayesine odaklanır. Bradbury’nin bu özgün hortlak hikâyesi, ilk olarak 1946 yılında Mademoiselle dergisinde yayımlandığından beri bir Cadılar Bayramı klasiği olmuştur.

Dünyaca ünlü ödüllü sanatçı Dave McKean’ın çizimleriyle renklendirdiği Eve Dönüş, Cadılar Bayramı arifesinde bir araya gelen devasa bir hortlak ailesinin onlara hiç benzemeyen çocuklarının hikayesidir.

Ray Bradbury, 1920’de Waukegan, Illinois’de doğdu. Edebiyat tarihinin en büyük bilimkurgu ve fantezi yazarlarından biri olan Bradbury, hayatı boyunca beş yüzün üzerinde öykü, roman, oyun ve şiir kaleme aldı. Bir distopya klasiği olan Fahrenheit 451 romanıyla totaliter rejimlere keskin bir eleştiri getirdi. 5 Haziran 2012’de, Los Angeles’ta öldü.

Dave McKean, Dünyaca tanınan, özellikle de Neil Gaiman ile beraber imza attığı çalışmalarla bilinen, ödüllü sanatçı, illüstratör, yönetmen ve müzisyen. 1991’de En İyi Çizer dalında kazandığı Dünya Fantezi Ödülü’ne tam beş kez aday gösterildi. 2004’te Neil Gaiman ile beraber BSFA (İngiliz Bilimkurgu Derneği) Ödülü’nü kazandı. Yönetmenliğini yaptığı Mirrormask ile geniş bir hayran kitlesi yarattı.

8 Şubat 2013

Yorum yapın