Rakı Ansiklopedisi, “Gourmand Cookbook Awards” birincisi oldu

Mart 9, 2012

Rakı Ansiklopedisi, “Gourmand Cookbook Awards” birincisi oldu

Overteam Yayınları tarafından hazırlanan Rakı Ansiklopedisi, büyük bir başarıya imza atarak Gourmand Cookbook Awards’da “Spirits” (Distile Alkollü İçkiler) kategorisinde birinci oldu.

162 ülkeden projelerin yarıştığı Gourmand Cookbook Awards’ta Fransa, İsviçre ve Brezilya’dan katılan projelerle birlikte ilk dörde kalarak dikkatleri üzerine çeken Rakı Ansiklopedisi, birincilik ödülünü Paris’te düzenlenen ödül töreni ile aldı. 

Rakı Ansiklopedisi’nde, 500 yılı aşkın tarihsel kesitte rakı kültürünün izi sürülüyor. Edebiyattan müziğe, gastronomiden popüler kültüre pek çok farklı alandan derlenmiş 1.755 madde, bazıları daha önce hiç gün ışığına çıkmamış binden aşkın görselle sunuluyor. Erdir Zat’ın yayın yönetmenliğini üstlendiği; Çağatay Anadol, Fügen Basmacı, Çiçekten Becel, Murat Belge, Raşit Çavaş, Necdet Sakaoğlu, Ahmet Örs ve Vefa Zat’ın danışma kurulunu oluşturduğu, 55 yazarın katkıda bulunduğu Rakı Ansiklopedisi, rakı kültürünün tanıtımına katkıda bulunuyor. Ansiklopedi, yakında iPad uygulamasıyla dijital dünyada da yer alacak.

Rakı Ansiklopedisi ve içki kültürü ile ilgili söyleşiyi videodan izleyebilirsiniz.

edebiyathaber.net (09 Mart 2012) 

Yorum yapın