RABARDA Sanat ve Edebiyat Dergisi raflarda

Haziran 12, 2013

RABARDA Sanat ve Edebiyat Dergisi raflarda

RABARDA Sanat ve Edebiyat Der­gisi’nin 9. sayısı raflarda. Derginin tanıtımında bir “sosyal sorumluluk projesi” gibi çalıştıkları vurgulanıyor.

Tanıtım yazısından:

“2011 Mayıs’ta yayın hayatına başlamış bir Sanat ve Edebiyat Dergisidir. Üç ayda bir yurt çapında okuyucusuyla buluşmakta ve 2013 Mayıs ayında dokuzuncu sayısını çıkarmış bulunmaktadır. Mevcut aboneleri ile Almanya’dan Kanada’ya kadar uzanan yurtdışı okur kitlesine sahiptir. Genel Yayın Yönetmenliği Yazar Teoman Hekimoğlu tarafından yapılmakta olan dergi, merkezi İstanbul Cağaloğlu’nda bulunan Pupa Yayınları tarafından çıkarılmaktadır.

RABARDA Dergisi bir “Sosyal Sorumluluk Projesi” olarak faaliyet göstermektedir. Sanatçı ve öğretmenlerin bir araya gelerek kurdukları dergi, ülkemiz gençlerine kendilerini ifade etme ve yazdıklarını, sanatsal çalışma­larını yayımlama olanağı sağlamaktadır. Ayrıca amatör sanat çalışmalarına, toplumsal eğitim projelerine ve yardım organizasyonlarına destek olmaktadır.

RABARDA Dergisi Aydın Boysan, Ahmet Ümit, Mario Levi ve Hıfzı Topuz gibi usta yazarların yanında, henüz lise öğrencisi olan yazar adaylarına bile yer vermektedir.

RABARDA Dergisi sanatın her dalına ve yazma çabası içinde olan herkese kapıları sonuna kadar açık olan bir yayın organıdır.

RABARDA Dergisi yayın hayatına yeni başlamış genç bir dergi olmasına rağmen, “Sosyal Sorumluluk Projesi” çerçevesinde ülkemizin önde gelen pek çok sanatçısı ve sanatseverler tarafından çok yoğun bir ilgi görmek­tedir. Hiçbir maddi kâr amacı gütmeden, Validebağ Öğretmenevi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı gibi kuruluşlar ile ortak çalışmalar yapmaktadır.

Ülkemizde çok önemli bir açığı, amatör sanatseverleri, profesyonelleri bir araya getiren Sanat ve Edebiyat Der­gisi RABARDA her sese ve düşünceye yer vermektedir”.

edebiyathaber.net (12 Haziran 2013)

Yorum yapın