Polemik Yayınları’nın ilk kitapları çıktı

Mayıs 21, 2024

Polemik Yayınları’nın ilk kitapları çıktı

2024’ün Nisan ayının son günlerinde ‘Polemik Yola Çıkıyor’ başlıklı bir duyuruyla, ‘Yeni bir soluk değil, değişim istiyoruz’ diyerek kuruluşunu ilan eden Polemik Yayınları, ilk üç kitabını geçtiğimiz günlerde çıkardı. Üçü de yazarların ilk kitapları olan bu eserlerin ikisi şiir biri öykü türünde. Kitaplaşan dosyalar Eftelya Koyuncu, Alperen Yavaş ve Yalım Aydın’a ait. Üç yazar da Mevzular Derin Fanzin ekibinde yer alıyor.

Eftelya Koyuncu’nun ilk şiir kitabı ‘Çeyiz’ Polemik Yayınları etiketiyle yayımlandı. Ön sözünde Aylin Vartanyan Dilaver’in, kitaptaki şiirler için ‘okuyucunun tenine açıklıkla değen uçsuz bucaksız imgeler dünyası’ benzetmesini yaptığı bu eserin editörlüğünü Melis Gemalmaz üstlenirken kapak tasarımında Helin Yıldız’ın çalışması yer alıyor.

Alperen Yavaş, ilk öykü kitabı ‘Yüksel ve Parla Şayen’ ile Polemik Yayınları’ndan çıkan ilk öykü kitabının sahibi. 13 öyküsünü topladığı bu eserde Yavaş, yazdıklarıyla zaman sarkacında ileri – geri salınırken okurunu da muhtelif duygu ve düşüncelere sevk ediyor. Editörlüğünü Yaren Köse’nin üstlendiği bu eserin kapak çalışması Güzide Akkulak’a ait.

Yalım Aydın, şiirlerini ‘Enjeksiyon Bertaraf’ isimli ilk kitabıyla bizlere ulaştırıyor. Aydın, deneyle deneyimin, kişisel olanla toplumsal olanın birlikteliğini şiirleriyle hem aktarıyor hem de gösteriyor. Editörlüğünü Duru Barışık’ın üstlendiği bu eserin de kapak çalışması Helin Yıldız’ın emeğiyle gerçekleşmiş.

edebiyathaber.net (21 Mayıs 2024)

Yorum yapın