Pınar Sönmez’le Fikri Mülkiyet ve Sanat atölyesi başlıyor

Kasım 18, 2015

Pınar Sönmez’le Fikri Mülkiyet ve Sanat atölyesi başlıyor

Pınar SönmezPınar Sönmez’le Fikri Mülkiyet ve Sanat atölyesi 7-28 Ocak döneminde perşembeleri 19.00-21.30 arası Hayat Bilgisi‘nde yapılacak.

Fikri Mülkiyet ve Sanat hakkında ne biliyoruz, ne bilmeliyiz? Bu bilgileri kavrar ve uygularsak ne olur, uygulamazsak ne ile karşılaşabiliriz? İşte, Fikri Mülkiyet ve Sanat Hukuku alanında bir yol haritası. Dört hafta sürecek olan Fikri Mülkiyet ve Sanat dersinde Görsel Sanatlar, Edebiyat, Müzik, Tasarım, Sahne Sanatları, Sinema vb. Fikri Mülkiyet’e konu alanlardaki hukuki deneyim ve bilgiler anlatılıyor ve şu soruların yanıtları, örnekler ve yargısal uygulamalarla birlikte araştırılıyor: Eser nedir, neler eserdir? Eser sahiplerinin hakları nelerdir, bu haklar nasıl korunabilir? Hak ihlali halinde hangi hukuki yollara başvurulabilir? Maddi ve manevi tazminatın koşulları nelerdir? Fikri mülkiyeti konu alan sözleşmelerde hangi hususlara dikkat edilmesi gerekir? Özellikle sanatın hukukla kesiştiği alanda bilgi ve görüş sahibi olmak isteyen avukatlar, stajyer avukatlar, sanatçılar, hak sahipleri, sanat kurumu çalışanları, koleksiyonerler, gazeteciler ve sanatseverler için tasarlanmış bir ders.

Pınar Sönmez

Yazar ve avukat. Fikri Mülkiyet ve Sanat Hukuku alanında avukatlık ve hukuk danışmanlığı yapıyor. Ayrıca, Pera Müzesi’nin Hukuk Danışmanı. Görsel Sanatlar Derneği Platformu Hukuk Danışmanı ve üyesi. Türkiye’deki hakemli tek fikri ve sınai haklar dergisi Legal Fikri Haklar Dergisi Yayın Kurulu’nda. Haliç Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak ders vermiş olup, özellikle Sanat Hukuku alanında konferans ve panellerde konuşmacı olarak katkıda bulunuyor. Öte yandan, öyküleri Kitap-lık, Notos, Sözcükler, Sıcak Nal’da yer aldıktan sonra geçen sene Uyku Kaçsa Rüya Kalsa adlı ilk öykü kitabını yayımladı. Fikri Mülkiyet ve Sanat Hukuku makalelerini Legal Fikri Haklar dergisinde, edebiyat ve sanat yazılarını Notos, Egoist Okur, Art Unlimited, Cumhuriyet Kitap, Genç Sanat’ta yayımladı. Sanat ile hukukun kesiştiği yerde.

edebiyathaber.net (18 Kasım 2015)

Yorum yapın