“Pierre Loti ve yaşadığı dönem, çapraz bakış” konferansı 14 Kasım’da

Ekim 20, 2017

“Pierre Loti ve yaşadığı dönem, çapraz bakış” konferansı 14 Kasım’da

Türkiye Fransız Kültür Merkezinin düzenlediği “Pierre Loti ve yaşadığı dönem, çapraz bakış” konferansı 14 Kasım’da Zülfü Livaneli Kültür Merkezinde yapılacak.

Le Figaro edebiyat eki müdürü Etienne de Montéty ve tarihçi Sinan Kuneralp’ın katılacağı ve tarihçi-gazeteci Sébastien de Courtois’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek konferansta Pierre Loti’nin Istanbul’u konuşulacak.

Alphonse de Lamartine ve Théophile Gauthier’den sonra İstanbul’a gelen Pierre Loti aynı yerleri ziyaret eder ve izlenimleri aşağı yukarı aynıdır. Bununla birlikte yayınladığı haberler ve kitapları ile Pierre Loti kendi özgün görüşünü, ‘kendi Türkiyesi’ni büyük bir tutkuyla ve diğerlerinden sıyrılarak anlatır.

Konferans dili Fransızca olup Türkçe simültane çeviri sağlanacak.

Yer: Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, Yıldızevler – Ankara

Tarih: 14 Kasım 2017, 19 :00

Étienne de Montety

Le Figaro Edebiyat eki müdürü. Yazar, Gallimard yayınlarından çıkan birçok kitabın yazarıdır :  L’article de la mort (2009), La route du Salut (2013) – Prix des Deux-Magots – et L’Amant Noir (2016), bu son kitapta Birinci Dünya savaşından sonra Istanbul’u konu almış bir kitaptır.

Sinan Kuneralp

Tarihçi. İstanbul’da bulunan Isis Yayınevini kurmuştur. Osmanlı tarihi üzerine birçok dilde (Fransızca, İngilizce, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca) hem Türk hem de yabancı eserler yayınlıyor.

Sébastien de Courtois

Tarihçi, gazeteci. France Culture kanalında “Doğunun Hristiyanları” adlı programın yapımcısı olan Sébastien de Courtois özellikle Türkiye, Yakın Doğu ve Hristiyan azınlıklar üzerine basın muhabiridir. Yakın bir zamanda Stock yayınlarından çıkan “Sur les fleuves de Babylone, nous pleurions” (Babylone nehri üzerinde ağlıyorduk) adlı kitapta Suriye, Irak, Lübnan ve Türkiye’deki Hristiyan, Yezidi azınlıkların 2014 yazında yaşadıkları trajediden bahsediyor.

edebiyathaber.net (20 Ekim 2017)

Yorum yapın