Kazım Koyuncu anısına yeryüzüne şarkılar

Mayıs 25, 2015

Kazım Koyuncu anısına yeryüzüne şarkılar

s-4b200d220395adb2852d3c74d6bf782f9b1a6a48Halkevleri tarafından “Yaşamı ve Doğayı Savunmak için Yeryüzüne Şarkılar” başlığıyla ve Kazım Koyuncu anısına düzenlenen etkinlik, 26 Haziran’da İstanbul Maçka’daki Küçükçiftlik Park’ta yapılacak.

Genç yaşta kanser hastalığına yakalanarak aramızdan ayrılan ünlü müzisyen Kazım Koyuncu anısına İstanbul’da anlamlı bir etkinlik düzenleniyor. Karadeniz müziğinin şarkılarının tüm yurtta sevilmesinde büyük payı olan ve aynı zamanda Karadeniz doğasına zarar verecek tüm girişimlere karşı yürüttüğü mücadeleyle de tanınan Kazım Koyuncu, Halkevleri tarafından İstanbul’da ‘çevre mücadeleleri’ temalı bir etkinlik ile anılacak. Etkinlikte, Kardeş Türküler, Bulutsuzluk Özlemi, İlkay Akkaya, Marsis gibi sanatçı ve gruplar da sahne alacak.

Halkevleri tarafından “Yaşamı ve Doğayı Savunmak için Yeryüzüne Şarkılar söylüyoruz, Kazım Koyuncu anısına” çağrısıyla düzenlenen etkinlik 26 Haziran Cuma akşamı saat 20.00’da Küçük Çiftlik Park’ta gerçekleştirilecek.
Halkevleri tarafından 26 Haziran günü yapılacak konserle ilgili olarak yapılan açıklamada, etkinliğin, “HES’lere, nükleer santrallere, kentsel yıkım planlarına direnenlerle birlikte, bu mücadelenin de bir parçası olarak, kent ve doğa mücadelesine bir ses katmak” için yapıldığı belirtiliyor.

Kaynak: Hürriyet (25 Haziran 2015)

Yorum yapın