Levent Tülek söyleşisi 23 Kasım’da

Ekim 21, 2017

Levent Tülek söyleşisi 23 Kasım’da

Levent Tülek’in Perşembe Buluşmaları kapsamındaki söyleşisi 23 Kasım Perşembe günü 19.00’da Pera Palace Hotel Jumeirah Orient Bar’da gerçekleşecek. Söyleşinin ardından Tülek okurların kitaplarını da imzalayacak.

Pera Palace Hotel Jumeirah’da her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Perşembe Buluşmaları; yazarları, fikir önderlerini, akademisyenleri, iş dünyasından önemli isimleri misafirleriyle buluşturuyor.

Sevilen oyuncu ve yazar Levent Tülek’in ilk öykü kitabı Pitbull, geçtiğimiz aylarda hep kitap logosuyla raflarda yerini aldı. Pitbull’da; Tülek’in fantastik öğelerle bezediği öyküler, gerçeküstünün sınırlarını aşan çağımızı yansıtıyor aslında, yalnızlığımızı vuruyor yüzümüze. Ve böylece yazar, bu kitapla kendi hayal gücüne okurunun hayal gücünü katıp yepyeni bir okuma keyfi sunuyor.

Adres: Meşrutiyet Caddesi No:52 Tepebaşı Beyoğlu/İstanbul

Tel:      0212 377 40 00

Pitbull

Pitbull’un sayfaları arasında kâh duygusal bir robot, kâh bir çakal dolaşıyor. Gölgeler kaplıyor bazı semtleri. Sessizce ağlıyor yaşlanmış, unutulmuş bir aktris. Bir de bakıyorsunuz, çocukların şaşkın bakışları altında bir Pamuk Prenses uçuyor. Camda kendi yansımasını görünce çirkinliği karşısında dehşete düşüyor öfkeli, öyle böyle değil çok öfkeli bir köpek…

Levent Tülek

Levent Tülek 1964’te doğdu. Kısa sürelerle İstanbul Üniversitesi’nde Sosyal Antropoloji, Mimar Sinan Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde okuduktan sonra, tamamen tiyatro çalışmalarına ağırlık verdi. Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Tiyatrokare, Bakırköy Belediye Tiyatroları, Sahne Beşiktaş gibi tiyatrolarda oyuncu, yazar ve yönetmen olarak çalıştı. Birçok televizyon dizisi ve sinema filminde rol aldı. TRT radyosunda Arkası Yarın ve Radyo Tiyatrosu metinleri yazdı, yönetti ve seslendirdi. 1986’da İstanbul Belediyesi’nin düzenlendiği “Güzel İstanbul” temalı öykü yarışmasında ikincilik ödülü aldı. 2007’de Lümpen Sözlüğü, 2008’de ise Klişeler Kitabı adlı kitapları yayımlandı.

edebiyathaber.net (21 Kasım 2017)

Yorum yapın