Phil Hickes, “Aveline Jones’un Hayaletleri” ile Can Çocuk Yayınları’nda

Eylül 20, 2023

Phil Hickes, “Aveline Jones’un Hayaletleri” ile Can Çocuk Yayınları’nda

Phil Hickes’in yazdığı, Keith Robinson’un resimlediği “Aveline Jones’un Hayaletleri”, 10 ve üzeri yaş grubu için Duygu Dölek çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Gizemlerin hep çözüldüğü ve ruhların dinlenmeye çekildiği tüyler ürpertici, yepyeni bir dizinin ilk kitabı Aveline Jones’un Hayaletleri raflarda.

Aveline hayalet hikâyeleri okumaya bayılır. Ürkünç bir kitap keşfettiğinde kasvetli yarıyıl tatili daha da heyecanlı bir hal alır. Bu kitap, yıllar önce kayıplara karışan ve kendisinden bir daha hiç haber alınamayan Primrose Penberthy’ye aittir. Aveline, yeni arkadaşı Harold’ın yardımıyla Primrose’un ortadan kayboluşunu araştırmaya karar verir. Ve şimdi birisi… ya da bir şeyler Aveline’in peşindedir.

El fenerlerinizi yakın ve siz de bu macerada Aveline Jones’a katılın!

Aveline pencereye doğru yürüdü, düşüncelere dalmıştı. Dışarıda fırtına güç gösterisinde bulunuyordu. Yağmur damlaları camı minik iğneler gibi çınlatıyordu. Püsküren sular deniz duvarının üzerinden aşarak hiddetini sergiliyordu. Çakıllı sahilde, köpeğini gezdiren cesur bir çift parlak kırmızı  anoraklarıyla rüzgâra direniyor, sırılsıklam olmuş labradorları ise sıçrayan dalgalarla kovalamaca oynuyordu.

Birleşik Krallık’ta doğan Phil Hickes, şu anda eşiyle ABD’nin Oregon eyaletinin Portland şehrinde yaşıyor ve reklamcılık alanında metin yazarı olarak çalışıyor. Korku türüne, hayaletlere ve gece yaratıklarına ilgi duyan Phil Hickes’ın öyküleri, yetişkinlere yönelik korku antolojilerinde yayımlandı. Ancak Phil, çocukluğunda Alan Garner, Clive King ve Roald Dahl okurken yaşadığı heyecanın benzerini yaratma arzusuyla çocuklar için yazmaya yöneldi. Aveline Jones’un Hayaletleri, çocuklar için kaleme aldığı ilk romanıdır.

edebiyathaber.net (20 Eylül 2023)

Yorum yapın