PEN Yazarlar Derneği’nden Gezi Kararları ile ilgili açıklama

Nisan 27, 2022

PEN Yazarlar Derneği’nden Gezi Kararları ile ilgili açıklama

PEN Yazarlar Derneği Gezi Kararları ile ilgili açıklama yaptı:

Vicdansızlara değil, vicdanlılara sesleniyoruz. 

Despotlara değil, demokratlara sesleniyoruz.

Hukuk tanımayanlara değil, hukuk saygısı olanlara sesleniyoruz.

Kul köle olanlara değil, yurttaşlara sesleniyoruz.

Anayasa’yı çiğneyenlere değil, insan haklarına dayalı laik demokratik sosyal hukuk devleti tanımını ciddiye alanlara sesleniyoruz:

Gezi çevreci ve insan haklarına saygılı demokrasi isteyen yurttaşların barışçıl ve anayasal tepkileriydi, tepkilerimizdi. Gezi biziz. Gezi umuttur. Gezi dayanışmadır.  Gezi düşünce ve ifade özgürlüğüdür. Gezi yaşam tarzını seçebilmektir. Gezi farklılıkların bir arada var olabilmesidir. Gezi zenginliğimizdir.  Gezi yaşıyor, yaşayacak. Çünkü demokrasi ve hukuk talebimiz sapasağlam duruyor. 

Gezi Davasında  ceza alan tüm dostlarımızın  yanındayız.  Gezi davasında verilen cezalar bağımsız yargı  ve kuvvetler ayrılığının olmamasındandır;  hukuka düşürülmüş yeni bir kara lekedir. 

Biz PEN Yazarlar Derneği olarak ülkemizin bunca ciddi sorunları varken, bunları görmezden gelip, hak hukuk ve adaleti yok sayıp, milyonların katıldığı on yıl önceki bir direniş hareketinden intikam almaya yönelik bu cezalar karşısında şunu diyoruz: 

Anayasamızı, bağımsız yargıyı yok sayanlar hesap versin. Yolsuzluklar yapıp üstünü örtenler hesap versin. Ormanları  yok eden,  kentleri yaşanmaz hale getiren, denizleri dolduran,  gölleri akarsularımızı kurutanlar hesap versin. Gerilimden, ayrışmadan, kavgadan, intikamdan beslenenler hesap versin. Bugün terör estirenler bilsin ki,  ”YARIN”  ve “UMUT” , “ADALET” ve “DEMOKRASİ” bu güzel ülkemizde pek yakındadır. 

edebiyathaber.net (27 Nisan 2022)

Yorum yapın