Paul Auster İstanbul’a canlı bağlanacak

Mayıs 9, 2012

Paul Auster İstanbul’a canlı bağlanacak

Çizer: Alp İz

Noam Chomsky, Paul Auster ve John Coetzee gibi yazarlar 8. Düşünce Özgürlüğü İstanbul Buluşması’na video konferans ile katılacak…

Bu yıl 8.’si düzenlenen Düşünce Özgürlüğü İstanbul Buluşması 9 Haziran Cumartesi günü 9.30-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

9 Haziran Cumartesi günü İstanbul’da olacak yabancı konuklardan birkaçı; International PEN (Uluslararası Yazarlar Birliği) 2. Başkanı Eugene Schoulgin, IPA (Uluslararası Yayıncılar Birliği) temsilcisi William Nygaard, Human Rights Watch (İnsan Hakları İzleme Örgütü) Türkiye raportörü Emma Sinclair Webb ve Amnesty International (Uluslararası Af Örgütü) Türkiye raportörü Andrew Gardner.

Uluslararası kurumsal bir imza kampanyası başlatıldı ve daha şimdiden, hem uluslararası kurumlardan hem de dünyanın çeşitli köşelerinden çok sayıda imza toplandı. Hem imza metni, hem de katılımcılar, 9 Haziran’daki Buluşma’nın açılışında kamuoyuna sunulacak, açılış konuşmalarını -yukarıda adı geçen- uluslararası kuruluşların temsilcileri yapacak.

Toplantının bitiminde ise (saat 17.00 – 17.30 arasında) dünyanın 5 kıtasından 10 kadar ünlü kişi ile canlı ve görüntülü telefon bağlantıları olacak.

(Şu anda kesinleşmiş ilk üç kişi Prof. Noam Chomsky, Asturias ödülü sahibi yazar Paul Auster ve Nobel ödülü sahibi yazar John Coetzee)

Kaynak: ntvcnbc.com (9 Haziran 2012)

Yorum yapın