Oylum Yılmaz’la “Hikaye nasıl anlatılır?” atölyesi 18 Aralık’ta

Kasım 15, 2021

Oylum Yılmaz’la “Hikaye nasıl anlatılır?” atölyesi 18 Aralık’ta

Yazar ve edebiyat eleştirmeni Oylum Yılmaz’la Yaratıcı Okuma ve Yazma: “Hikaye nasıl anlatılır?” atölyesi 18 Aralık Cumartesi günü KulturaLitera tarafından düzenleniyor. 

Hikaye anlatmanın teknikleri üzerinde tek tek durulacak olan bu çalışmada tüm katılımcıların yaratıcı yazın ve yaratıcı okuma süreçlerine katkıda bulunmak hedefleniyor. Yazma, yazıya eleştirel bakış egzersizleri ile Türkiye ve dünya edebiyatından örneklerle katılımcıların yazıyla kurdukları ilişkiyi geliştirmek de atölyenin bir diğer amacı. Bu çalışma ayrıca metin analizini içerir, atölye katılımcıları eğer isterlerse çalışmaya başlamadan en geç iki gün öncesine kadar, iki A4 sayfasını geçmeyecek şekilde örnek metinlerini (roman, deneme, eleştiri ya da öykü türleri içinden daha önce kaleme almış oldukları kısa bir örnek parça) atölye yürütücüsünün fikrini almak üzere [email protected] adresine gönderebilirler.

Yaratıcı okuma ve yazma atölyesi, altı oturumdan oluşan her biri kendi içinde müstakil olsa da birbirini izleyen bir dizi yaratıcı okuma ve yazma programı. Derslere ister tek tek isterseniz de tüm programı alarak katılabilirsiniz. 

Program

*Oylum Yılmaz ile Yaratıcı Okuma/Yazma

“Hikaye nasıl anlatılır?”

12 Aralık Pazar 21.00

*Oylum Yılmaz ile Yaratıcı Okuma/Yazma

“Kahraman nasıl yaratılır?”

16 Ocak Pazar 21.00

*Oylum Yılmaz ile Yaratıcı Okuma/Yazma

Kurmacada mekan

13 Şubat Pazar 21.00

*Oylum Yılmaz ile Yaratıcı Okuma/Yazma

Kurmacada zaman

13 Mart Pazar 21.00

*Oylum Yılmaz ile Yaratıcı Okuma/Yazma

Romanın tarihsel yolculuğu

10 Nisan Pazar 21.00

*Oylum Yılmaz ile Yaratıcı Okuma/Yazma

Romanın cinsiyeti

15 Mayıs Pazar 21.00

Katılmak için>>>

Oylum Yılmaz hakkında

Yazar ve edebiyat eleştirmeni. İstanbul, Büyükada’da doğdu. Büyükada İlkokulu ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. İlk olarak Radikal Cumartesi ve Radikal İki’de çalıştı, Radikal Kitap Eki’nin editörlüğünü yaptı. Referans/Birgün gibi gazeteler, çeşitli dergiler ve siteler için kültür/sanat/edebiyat sayfaları, edebiyat köşeleri hazırladı. Çeşitli yayınevlerinde serbest olarak editörlük yaptı. Sekiz yıl boyunca düzenli olarak Sabitfikir dergisi için Şahane Bir Kitap ve Fikri Sabit köşelerini kaleme aldı. 2020 yılında Londra’da, bir edebiyat ve içerik üretim platformu olarak Kultura Litera’yı kurdu. Halen serbest editörlük ve içerik/yazar danışmanlığı yapmaktadır.

İlk romanı, Cadı 2013 (İletişim Yayınları). Duygu Asena Roman Ödülü’ne layık görülen ikinci romanı, Gerçek Hayat 2017 (İletişim Yayınları). E-Kitapları: Şahane Bir Kitap (2012) ve Fikri Sabit Yazıları (2012).

Yılmaz, ilk olarak Gümüşlük Akademisi bünyesinde başlamış olduğu edebiyat derslerine/atölyelerine online ve yüz yüze olarak KulturaLitera bünyesinde devam etmektedir.

edebiyathaber.net (15 Aralık 2021)

Yorum yapın