Öykülem dergisinin 3. sayısı yayımlandı

Ocak 26, 2016

Öykülem dergisinin 3. sayısı yayımlandı

Öykülem 3 Ön KapakÖykülem, 3. sayısı olan Kış 2016 ile raflardaki yerini aldı.

Mevsimlik öykü dergisi Öykülem’in yeni sayısında “Öykünün Hikâyesi” köşesinde Necati Tosuner’i görüyoruz. Hivren Demir-Atay, Yalçın Tosun öykücülüğünü; Mustafa Karadeniz, B. Nihan Eren’in Kör Pencerede Uyuyan kitabını, Necip Tosun ise Gogol’ü yazmış. Yasemin Yılmaz Yüksek, Andrew Bennett’ten bir yazı, Oğuz Demirel ise Alice Munro söyleşisi çevirmiş.

2015 öykü kitaplarını 10 okura soran Eyüp Tosun’un soruşturması, öykünün okur gözünden değerlendirilmesi adına kayda değer. Öykülem, bu sayısından itibaren bir sözlük oluşturmaya başlamış, köşenin ismi “Bir Kelime Bir Hebâ”. Her sayıda iki yazarın ağırlanacağı sözlüğün ilk konukları: Ahmet Büke ve Gaye Boralıoğlu.

Öykülere gelince, Öykülem’in kış sayısında tam on üç öykü bulunuyor. Bunlar arasında ilk kez öyküsü yayımlanan öykücü adayları da var. İlk sayısından itibaren çizime ayrı bir önem veren derginin bu sayısında; Mehmet Erte, Melike Çıtak ve Ayşe Gıynaş’ın çizimleri bulunuyor.

Derginin temini için: İstanbul (Kadıköy ve İstiklâl Mephisto, Fatih Ağaç Kitabevi), Ankara (Dost, Birleşik, Maarif Sahaf ve İmge), Konya (Çizgi ve Gençlik Kitabevi), İzmir (Yerdeniz ve Yakın Kitabevi), Eskişehir (Adımlar Kitabevi), Gaziantep (Don Kişot Kitabevi), Adana (Şadırvan Kitabevi), Diyarbakır (Avesta Kitabevi), Kayseri (Akabe Kitabevi), İzmit (Fırat Kitabevi ve Kedi Kafe). İnternetten almak isteyenler için: imge.com.tr ve nadirkitap.com. Derginin e-posta adresi olan [email protected]’dan da dergi talep edebilirsiniz.

edebiyathaber.net (26 Ocak 2015)

Yorum yapın