Öykülem dergisi bir yaşında

Mayıs 3, 2016

Öykülem dergisi bir yaşında

ÖYKÜLEM 4 Ön kapak SadeceÖykülem dergisinin dördüncü sayısı 5 Mayıs’ta raflardakini yerini alıyor.

Mevsimlik öykü dergisi Öykülem’in yeni sayısında Jale Özata Dirlikyapan, Berna Durmaz’ın Karayel Üşümesi kitabını, Şenol Topçu ise Murathan Mungan’ın Yaz Gibisi Var mı öyküsünü irdelemiş. Arzu Eylem, Öykülem 1 ve 2’deki yazılarının devamı ve sonu niteliğinde olan yazısıyla yer almış.

İkinci öykü kitabını yakın zamanda Yoksunlar adıyla çıkaran Ferhat Özkan’la bir söyleşi okurunu bekliyor. “Eleştiri Zamanı: Herkes Burada Kimse Yok” başlığı altında günümüz öykü dünyasına dair epey uzun bir konuşma yapılmış. Bu konuşmanın söz sahipleri: Mustafa Orman, Orçun Ünal, İlker Aslan ve Eyüp Tosun.

Öykülere gelince, Engin Özkol, Elçin Sevgi Suçin, Özlem Narin Yılmaz, Alper Beşe, Nazlı Yıldırım, Mehmet Âkif Duman, Murat Taş, İrem Yenigün, Engin Türkgeldi, Necmi Zekâ, Mustafa Orman, Eyyüp Yıldırmış ve Petek Sinem Dulun bu sayının öykücüleri. Bu sayının arka kapak çizimi Alperen Köseoğlu’na ait.

Derginin temini için: İstanbul (Kadıköy ve İstiklâl Mephisto, Fatih Ağaç Kitabevi), Ankara (Dost, Birleşik, Maarif Sahaf ve İmge), Konya (Gençlik Kitabevi), İzmir (Yerdeniz ve Yakın Kitabevi), Eskişehir (Adımlar Kitabevi), Gaziantep (Don Kişot Kitabevi), Adana (Şadırvan Kitabevi), Diyarbakır (Avesta Kitabevi), Kayseri (Akabe Kitabevi), İzmit (Fırat Kitabevi ve Kedi Kafe). İnternetten almak isteyenler için: imge.com.tr ve nadirkitap.com. Derginin e-posta adresi olan [email protected]’dan da dergi talep edebilirsiniz.

edebiyathaber.net (3 Mayıs 2016)

Yorum yapın