Öykü: Overlokçu geldi | Hüseyin Kılıç

Eylül 20, 2022

Öykü: Overlokçu geldi | Hüseyin Kılıç

Ses sanki odanın içinde bağırıyordu.

Hanımların dikkatine

Ne yaptığını, ne düşündüğünü unutup birdenbire tüm detaylarıyla hatırladığı o ana döndü. Gözlerinin içine baktığında anlamıştı aslında.

Overlok makinesi ayağınıza geldi

Yıllardır beklediği oydu. Gençti, yakışıklıydı, zengindi, akıllıydı, kültürlüydü, şakacıydı, bilgiliydi. Böyle olunca onunla ilgilenmesi ilginçti ama çok da önemsememiş, daha doğrusu bu düşünceyi aklına getirmek istememişti. İşte, karşısındaydı ve kendisi gelmişti ayağına.

Halı
Almak isteyip de alamadığı ne varsa o alacak,

Kilim

Bir türlü kendisini sevdirmeyi beceremediği ailesine ne kadar da iyi bir kız yetiştirdiklerini gösterecek,

Paspas kenarına

İş yerindeki arkadaşları onlarla ailecek vakit geçirmek isteyecek,

Halıfleks kenarına

Mahallelinin arkasından konuştuğu ne varsa ağızlarına tıkacak,

Overlok yapılır

Tüm dertlerine çözüm bulacak,

Beş dakikada yapılır

Her açıdan yıllarca beklediği rahat çok geçmeden gelecekti.

Hemen teslim edilir.

Yıldırım nikahıyla evleneceklerdi.

***

Öyle olmadı, karnına bebeyi koyduğu gibi ortadan kayboldu terbiyesiz, oğlunun babası, şerefsiz. Hem de düğün masrafları için diye çektirdiği krediyle birlikte son maaşını da yanında götürerek. Önce evde bebeği istenmedi, sonra iş yerinde emeği. En son karnı iyice çıkınca mahalleli de demediğini bırakmadı. Bir akşam nerden geldiğini anlamadığı taş kafasını yardığında, sabah olmadan, kimseye bir şey demeden başka bir şehre gideceği aklına hayaline gelmezdi. Karnındaki bebeğinden başka geçmişindeki her şeyi bir anda toprağın yedi kat altına gömebileceği de. Lakin yapmıştı, yaptığını düşünmüştü. Gel gör ki geride bıraktığı tortular iz olup işte anlamsız bir şekilde overlokçuyla birlikte odanın ortasına kadar bağıra bağıra gelmişlerdi.

***

Gözünün seğirmesi geçince odanın girişindeki paspasın kenarına gözü takıldı. Sanki yıllardır beklediği bir şeymiş gibi bir saniyelik bakışla bebeğinin derin uykuda olduğuna kanaat getirince paspası hızla aldı yerden. Dört kat aşağı indiğinde overlokçu çoktan uzaklaştığını ve ilerdeki bir sokaktan içeri girip kaybolmak üzere olduğunu gördü. Bunu görür görmez merdivene çöktü. Yan komşusu aşağı inip bebesinin apartmanı inlettiğini söyleyip azarla karışık nereye kaybolduğunu sorana kadar hüngür hüngür ağladı.

edebiyathaber.net (20 Eylül 2022)

Yorum yapın