Öykü kalbinin sesini duyabilenler için: “Maviydi Beklenen”

Ekim 5, 2021

Öykü kalbinin sesini duyabilenler için: “Maviydi Beklenen”

Suzan Bilgen Özgün’ün yeni öykü kitabı “Maviydi Beklenen” Vacilando Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

2012 Orhan Kemal Öykü Ödülü sahibi Suzan Bilgen Özgün, Maviydi Beklenen’de geçmişle hesaplaşanların, derinlerde boğulurken gökyüzü umuduyla yüzeye çıkmaya çalışanların ve her şeye rağmen maviye inancını yitirmeyenlerin öykülerini dingin bir ustalıkla, usul usul anlatıyor.

Bir havuzun derinliğinde koyulaşan kaygılar, kurguyla gerçek arasına kurulan salıncaklar, bir çiçek sepetine gizlenmiş düş kırıklıkları, güverteden savrulan umutlar, çekmeceye sıkışmış gelecekler, yüzleri gizleyen maskeler…

“Evet, itiraf ediyorum, bazen ana kuzusu olabiliyorum. Her zaman olmasa da hayallerimi dinleyen bir o var. Oysa insanlar düşlerimizi değil, yapacaklarımızı merak ederler. Somut, bilindik, yaygın, bu nedenle de saygın olan yapacaklarımızı: Mezun olmak, işe girmek, evlenmek, çoluk çocuğa karışmak ve benzeri ve benzeri ve benzeri…”

Öykü kalbinin sesini duyabilenler için…

Yazar hakkında

Suzan Bilgen Özgün Ankara doğumlu, TED Ankara Koleji’ni ve Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdi. Aynı üniversitenin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden yüksek lisans derecesi ile mezun oldu.

Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali Öykü Yarışması’nda “Babasız” isimli öyküsü ile mansiyon, Özgür Pencere Edebiyat ve Sanat Derneği, Kadın Öyküleri Yarışması’nda “Kırmızı Balık” isimli öyküsü ile birincilik ödülü, ilk öykü kitabı “Gölgede Kalanlar” ile 2012 Orhan Kemal Öykü Yarışması birincilik ödülünü kazandı.

“Yüzyıllık Perde”, “Öyküden Çıktım Yola”, “Pati Öyküleri” ve “İşte Hayat Böyle Bir Şey…”, “Yaz Öyküleri” isimli seçkilerde yer alan Özgün’ün diğer öykü kitabı, “Yıldızlara Bakıyor Bazılarımız” 2015 yılında yayımlandı.

Türkiye Bilişim Derneği-Bilimkurgu Öykü Yarışması ve TED-Genç Meşale Öykü Yarışması seçici kurullarında görev aldı. Çeşitli edebiyat dergilerinde, kitap eklerinde öyküleri ve kitap değerlendirme yazıları yayımlandı.

CER Modern, Ankara Üniversitesi ve Sinemart Yazarlık Okulu’nda gerçekleştirilen Edebiyat Atölyeleri ile TED tarafından düzenlenen Kitap İnceleme seminerlerinde konuk yazar ve eğitmen olarak görev aldı.

edebiyathaber.net (5 Ekim 2021)

Yorum yapın