Orwell’in cümlelerle kurulu dünyasını çizgilere taşıyan, ürkütücü güce sahip bir uyarlama

Temmuz 20, 2022

Orwell’in cümlelerle kurulu dünyasını çizgilere taşıyan, ürkütücü güce sahip bir uyarlama

Xavier Coste’un George Orwell’den uyarladığı grafik romanı “1984”, Gökçe Yavaş çevirisiyle Can Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Xavier Coste’un 2021 Albert Uderzo ödüllü grafik romanı, dünya edebiyatının en ünlü başyapıtlarından birini görsel dünyaya taşıyor.

Soğuk Savaş sonrası Okyanusya. Kameralar, casuslar, komşular ve düşünce polisleri tarafından sürekli izlenen Winston Smith, bildiği dünyada bir şeylerin yolunda gitmediğini, gerçeğin kasten çarpıtıldığını hissetmeye başlar. Zihnindeki sesler dinmek bilmez bir hal alınca kendini bir anlam arayışının içinde bulur. İşte o sırada Julia’yla tanışır…

Xavier Coste’un etkileyici ve çağdaş çizgileriyle hayat bulan Orwell’in kült distopyası şimdi her zamankinden çok daha ürpertici.

 “Xavier Coste, bu distopya klasiğini muhteşem bir şekilde çizgi romana uyarlayarak imkânsızı başarmış.”
CANAL BD
 
Dizi: Can Çizgi
Sayfa sayısı: 240
Fiyat: 120,00 TL       
 
GÖKÇE YAVAŞ, lise öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tasarım eğitimi aldı. Emile Durkheim, Jean Stafford ve Stephen King’den çeviriler yaptı. Editör ve çevirmen olarak çalışmalarına devam ediyor.
 
XAVIER COSTE, 6 Mayıs 1989 Bayeux, Normandiya doğumlu Fransız çizgi roman yazarı ve illüstratör. Paris’teki prestijli Penninghen okulunda Grafik Sanatları okudu. Mayıs 2012’de Casterman’la birlikte Avusturyalı ressam Egon Schiele’nin romantizmine odaklandığı ilk biyografik albümü Egon Schiele, vivre et mourir’i yayımladı. Ocak 2021’de yayımlanan 1984 uyarlamasıyla Fransa’da 2022 Prix BD Fnac Inter’i kazandı.

edebiyathaber.net (20 Temmuz 2022)

Yorum yapın