Ordinaryüs Lefter’in hayat hikâyesi okurlarla buluşuyor

Şubat 10, 2021

Ordinaryüs Lefter’in hayat hikâyesi okurlarla buluşuyor

Yıldırım Kılıç’ın “Lefter Küçükandonyadis – Ver Lefter’e Yaz Deftere” adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsanelerinden Lefter Küçükandonyadis’in hayat hikâyesi bütün yönleriyle ve bilinmeyen ayrıntılarıyla Ver Lefter’e Yaz Deftere kitabında anlatılıyor.

Yalnızca Fenerbahçe taraftarlarının değil futbola ilgi duyan herkesin sevgisini ve saygısını kazanmış, hem başarılı performanslarıyla hem de örnek duruşuyla Türk futbolunun efsane isimlerinden biri haline gelmiş Lefter’in yaşam öyküsü kitap oldu.

Destek Yayınları biyografi serisinin yeni eseri, Yıldırım Kılıç’ın kaleme aldığı Ver Lefter’e Yaz Deftere “ordinaryüs” lakaplı Lefter Küçükandonyadis’in hem futbol yaşamından hem de özel yaşamından kesitlere yer veriyor.

Lefter’in yalnızca Fenerbahçe taraftarları için değil tüm Türk futbol camiası için efsaneleşmiş futbolculuğunun yanı sıra ülkede yaşadığı zorlu günlerin tüm ayrıntılarını da okuyacağınız Lefter Küçükandonyadis – Ver Lefter’e Yaz Deftere, Destek Yayınları’ndan çıktı.

Arka Kapak Yazısı:

“On beş gün önce gol attığımda omuzlardaydım.

En kötüsü ne biliyor musunuz? Harçlık verdiğim çocuklar da evime saldırdılar.”

Lefter Küçükandonyadis, Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmış yıldız bir oyuncu… Üstelik sadece futboluyla değil, Türkiye’nin üzerine karanlık bir bulut gibi çöken 6-7 Eylül olayları sırasında takındığı onurlu duruşuyla da tarih boyunca hatırlanacaktır.

Gayrimüslimlerin dükkânları yağmalanıp evlerine saldırılırken bile bir an dahi düşünmeyecektir Türkiye’yi terk etmeyi. Yıllar sonra sorulduğunda, o gün söylemediği gibi yine söylemeyecektir kendisine ve ailesine saldıranların isimlerini…

Bu kitapta sadece bir futbol kariyeri yok…

Kendini Türk hisseden bir gayrimüslimin yaşadığı topraklardaki huzur ve barış için verdiği mücadeleyi de okuyacaksınız.

edebiyathaber.net (10 Şubat 2021)

Yorum yapın