Ölüm mü zaman mı, hangisi bizim büyük gizemimiz?

Temmuz 30, 2018

Ölüm mü zaman mı, hangisi bizim büyük gizemimiz?

Mehmet Açar’ın Siyah Hatıralar Denizi adlı romanı Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Gazeteci-yazar Mehmet Açar’dan mekân, zaman, varoluş ve metinler üzerine düşünmeye çağıran, klasikleşmiş bir bilimkurgu Siyah Hatıralar Denizi.

22. yüzyılda bir İçişleri müfettişi Soğuk İstasyon’da iki bilim adamının intiharını araştırmak üzere Ennoia Oteli’ne gelir. Ennoia’da, “Yarının ve dünün asla olmadığı ebedi bir bugün”de sıkışıp kalan insanlar, farklı zaman boyutlarında edebiyat metinleri aracılığıyla haberleşmektedir. Artık koridorlarda insanlarla konuşan bu garip otelde farklı zaman boyutlarında farklı insanlarla karşılaşacak, intiharların gizemine zamanın, mekânın, düş ile gerçeğin o çözülemez gizemi de karışacaktır.

Yazar Hakkında:

Mehmet Açar, 1963 yılında Konya’da doğdu, ilkokulu İzmir ve İstanbul’da okudu. Galatasaray Lisesi’nin ardından, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. 1989’dan itibaren çeşitli dergilerde çalışmaya ve film eleştirileri yazmaya başladı. Hayalet Gemi dergisinde çıkan hikâyelerini 1998’de Anarşik Rehavet adlı kitapta topladı. İlk romanı Siyah Hatıralar Denizi 2000 yılında yayımlandı. Diğer romanları Hayatın Anlamı ya da Akhisarlı Hasan Tütün’ün Maceraları, 2005; Çok Uzaklarda Bir Yaz 2009; Kayıp Hasta ise 2017 yılında okurlarla buluştu.

edebiyathaber.net (30 Temmuz 2018)

Yorum yapın