OKUYAY Platformu’nun destekleyeceği projeler online olarak tanıtılıyor

Haziran 15, 2020

OKUYAY Platformu’nun destekleyeceği projeler online olarak tanıtılıyor

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin hayata geçirdiği OKUYAY Platformu’nun (Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu) destekleyeceği pilot projeler, 16 Haziran Salı akşamı saat 18.30’da OKUYAY Konuşmaları 8’de tanıtılacak.

Online gerçekleşecek OKUYAY Konuşmaları 8’de; Adana, Ankara ve İstanbul’da farklı hedef kitlelere yönelik pi­lot projelerin yürütücüleri projeleri­ni­n amaçlarını, yöntemleri­n­i, faal­iyetleri­ni­ ve uygulama alanlarını anlatacaklar.

Katılımın ücretsiz olduğu “Üç Şehir Dört Proje” başlıklı etkinlik Zoom uygulaması üzerinden gerçekleşecek ve Facebook üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı hibesiyle hayata geçirdiği OKUYAY Platformu, okuma kültürünü yaygınlaştırmaya çalışan STK’lere, aktivistlere ve gönüllülere destek vererek Türkiye ve Avrupa’daki iyi örnekleri Türkiye geneline yaymayı hedefliyor. OKUYAY Platformu’nun etkinlikleri ve çalışmaları online olarak hız kesmeden devam ediyor.

Okuma Kültürü Anket­ ve STK Hari­talaması sonrasında bir STK eğitimi düzenleyen OKUYAY Platformu, eğitimin ardından açtığı başvurular sonucunda Adana, Ankara ve İstanbul’da hibe almaya hak kazanan dört pilot projeyi­ hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Etkinlikte Adana’dan Cemil Sobacı-Nöbetçi Kütüphane “Süper Okurlar”; Ankara’dan Merve Yavuzdemir-Kütüp-Anne Platformu “Kütüphane Şehri”; İstanbul’dan Gizem Kıygı-Şehir Dedektifi İnisiyatifi “İstanbul’u Okuyorum” ve Nilay Yılmaz “Sıradışı Meydan Okumalar” adlı projelerini tanıtacaklar.

Bilgi için:

okuyayplatformu.com

instagram.com/okuyayplatformu

twitter.com/okuyayplatformu

edebiyathaber.net (15 Haziran 2020)

Yorum yapın