2. Aram Tigran Sanat Günleri başlıyor

Haziran 13, 2013

2. Aram Tigran Sanat Günleri başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuarı, Sanat Günleri düzenliyor. 13-16 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacak organizasyonda konser, tiyatro, film gösterimi gibi etkinlikler yapılacak.

Kürtçe eğitim veren Aram Tigran Konservatuarı’nın öğrencileri ürünlerini sergiliyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Aram Tigran Sanat Günleri’nde 4 gün boyunca öğrenciler tarafından konser, tiyatro, resim sergisi, film gösterimi gibi etkinlikler düzenlenecek.

13 Haziran Perşembe günü saat 18.00’de Aram Tigran Konservatuarı öğrencilerinin fırçalarının değdiği resim sergisi ile başlayacak olan program kapsamında, saat 20:00’de Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda Olcay Nayır ve Nizar Rohana’nın ortak çalışması olan Bülbül Projesi ile müzik dinletisi verilecek.

14 Haziran Cuma günü konservatuarın tiyatro bölümü öğrencileri George Orwel’in Hayvan Çiftliği adlı romanını Ömer Dilsoz’un çevirisiyle tiyatroya uyarlayacak. Oyun saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda izleyicilerini bekleyecek.

15 Haziran Cumartesi günü ise saat 13.00’de pet şişe, çay tabakları, çatal, kaşık gibi gündelik hayatta ihtiyaçları karşılayan nesnelere ses ve ritim veren çocukların oluşturduğu Doğal Ritm Orkestrası performans sergileyecek.

Yine konservatuar sinema bölümü öğrencilerinin çalışmalarından oluşan film gösterimi de aynı gün saat 19.30’da Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda izlenebilir.

16 Haziran Cumartesi günü Sümerpark Amfi Tiyatro’da saat 20.00’de verilecek müzik ziyafetiyle sanat günleri sona erecek.

Kaynak: Etkin Haber Ajansı (13 Haziran 2013)

Yorum yapın