Okuldaki Hayalci geri döndü! Macera devam ediyor…

Temmuz 5, 2023

Okuldaki Hayalci geri döndü! Macera devam ediyor…

Davide Cali’nin yazdığı, Benjamin Chaud’un resimlediği “İnanılmaz Yaz Tatilim Hakkındaki Gerçek”, 5 ve üzeri yaş grubu için Alara Beykan çevirisiyle Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dünyaca ünlü sanatçılar Davide Cali ve Benjamin Chaud‘un yarattığı, küçük büyük herkesi çok güldüren dizinin üçüncü kitabı raflara çıktı. Bir çocuğun sınırsız hayal gücünü yansıtan üçüncü kitapta, denizaltı, mumyalar, piramitler, uzay gemisi, Çin Seddi, Tac Mahal, uçan halı ve daha neler neler var. Çocukların yaratıcılığına övgü niteliğindeki dizi, kıpır kıpır öyküleri ve çarpıcı desenleriyle olağanüstü, eğlenceli ve rengârenk bir okuma deneyimi sunuyor.
 
“Eee, yaz tatilinde ne yaptın bakalım?”

“Şey… Bir hazine haritası buldum. Ancak, saksağanın biri elimden kaptı. Düştüm peşine. Az kalsın bir kalamara yem oluyordum ki, bir denizaltı kaptanı kurtardı beni. Çöller, karlı dağlar aştım. İnanmayacaksınız ama, bir ara uzaya bile çıktım.”

OKULDAKİ HAYALCİ dizisi

– Ödevimi Yapmadım Çünkü Acayip Şeyler Oldu
– Okula Gelirken Çok Komik Şeyler Oldu
– İnanılmaz Yaz Tatilim Hakkındaki Gerçek

Davide Cali: 1972’de İsviçre’de doğan İtalyan Davide Cali (Davide Kali), erken yaşta sözcüklerin ve resimlerin büyüsüne kapıldı. 2000’den bu yana, çeşitli dillerde yüzden fazla resimli kitap ve çizgi roman yaptı; bu eğlenceli kitapları otuzdan fazla ülkede yayımlandı. 2006 Bologna Ragazzi Özel Ödülü’nü alan Piano Piano‘nun (Piyano Piyano, 2005) ardından pek çok kitabı çeşitli ülkelerde ödüller kazandı. 2012’de Çikolataya Bayılırım ( Mi Piace il cioccolato, 2009), 2016’da Tekerlekli Çocuk( Raymond il bambino a rotelle, 2011), 2017’de Nohutçuk( Petit Peis, 2016) ve 2018’de Düşman: Barış İçin Bir Kitap( The Enemy, 2007) adlı kitapları da dilimize çevrilen Cali’nin, Chaud’la işbirliği yaptığı ve yaratıcılığıyla ilgi çeken “Okuldaki Hayalci” dizisi Günışığı Kitaplığı tarafından Türkçe’ye kazandırılıyor. 

Benjamin Chaud: 1975’te Fransa’nın güneyinde doğan Benjamin Chaud (Benjamin Şuud), Paris’te Uygulamalı Sanatlar, Strasbourg’da Dekoratif Sanatlar okudu. Altmıştan fazla kitabı yayımlanan sanatçının, eğlenceli ayrıntılar ve unutulmaz kahramanlarla dolu eserleri yirmiden fazla dile çevrildi. Özgün desenleri ve yaratıcı mizah anlayışıyla tanınan Chaud, 2014’te New York Çizerler Cemiyeti tarafından Altın Madalya’yla ödüllendirildi; en son 2020’de Astrid Lindgren Anma Ödülü’ne (ALMA) tekrar aday gösterildi.

edebiyathaber.net (5 Temmuz 2023)

Yorum yapın