Ödüllü yazar Jaap Robben’in derinlikli metnine, Paul Faassen’in unutulmaz çizimleri eşlik ediyor

Nisan 28, 2023

Ödüllü yazar Jaap Robben’in derinlikli metnine, Paul Faassen’in unutulmaz çizimleri eşlik ediyor

Jaap Robben’in yazdığı, Paul Faassen’in resimlediği “Bir Sineğin Biyografisi”, 12 ve üzeri yaş grubu için Erhan Gürer çevirisiyle MEAV Yayıncılık tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

‘Ben bir sineğim!’’ diye çığlık attı Sinek, hayatta olmanın mutluluğuyla.

Sonra vızıldayarak havada daire çizdi.

Bir sinek doğmaz, hayatının ortasında bir yerde uyanır.”

Ödüllü yazar Jaap Robben’in derinlikli metnine, Paul Faassen’in unutulmaz çizimleri eşlik ediyor. Keşfetme, dostluk ve yaşamın geçiciliği üzerine bir hikâye.

Yazar hakkında

1984 yılında doğdu. Çocuk romanı, şiir ve tiyatro oyunu yazıyor, Hollandaca çevirmenlik yapıyor. Çalışmaları 15 dile çevrilen yazarın ödüllü kitabı Birk, 2014’te Hollandalı kitapçılar tarafından En İyi Kitap seçildi ve Türkiye’de de yayımlandı. Summer Brother ise 2021 Uluslararası Booker Uluslararası Ödülü için uzun listeye alındı ve sinemaya uyarlandı.

Çizer hakkında

1967 yılında doğdu. Modern hayatı resmettiği nükteli işleriyle bilinen Hollandalı illüstratör ve fotoğrafçı, Utrecht School of the Arts’ta öğretmen olarak çalışıyor. Çocuk ve gençlik kitapları resimleyen Faassen, A Perfect Day adlı uluslararası bir serginin küratörlüğünü yaptı. Ayrıca, Hollanda’nın en büyük gazetelerinden De Volkskrant için kapak tasarlıyor.

edebiyathaber.net (28 Nisan 2023)

Yorum yapın