Okulda öğrenilen matematik ile gündelik hayattaki matematik arasındaki bağı güçlendirmek için | Zeynel Özbalçık

Haziran 10, 2024

Okulda öğrenilen matematik ile gündelik hayattaki matematik arasındaki bağı güçlendirmek için | Zeynel Özbalçık

Tatilde ne okuyalım?

Gelin bu yaz değişik bir şey yapıp, resimli ve eğlenceli Matematik öyküleri okuyalım. Okulda öğrendiğimiz matematik kavramları ile gündelik hayatımızdaki bağı güçlendirelim. Okuma ve matematik becerilerimizi birlikte geliştirelim, Edebiyat ile Matematik arasındaki dostluğun temellerini atalım.

Tübitak Popüler Bilim Kitaplarından “MATEMATİK HER YERDE “serisi ile tanışan çocukların matematiğe karşı olumlu ve anlamlı bir tutum geliştirebileceğini umut ediyorum.

Çocuklarımızın okul matematiği ile okul dışındaki matematik arasında ilişki kurmakta zorlandığını hepimiz biliyoruz. “MATEMATİK HER YERDE” serisinde öykü karakterleri matematik ile ilgili karşılaştıkları sorunları eğlenerek keşfederken, heyecanlı yollardan geçerek çözüme ulaştırıyorlar. Bu öyküler ve kahramanlar; kimi zaman pazarda, kimi zaman bir kampta, kimi zaman bir evin bahçesinde, kimi zaman bir tavuk kümesinde, kısacası her yerde karşımıza çıkabiliyor. Her kahraman öğrendikleri ile kendi çözüm yolunu geliştirirken arkadaşlarından ve yakınlarından destek alabiliyor.

Bora’nın Pazar heyecanı, Ayşe’nin kamp macerası, Ali’nin ayak kareleri, Kerem’in tavukları, Zeynep’in büyükannesinin düğme kutusu gibi daha birçok ilginç öykü bizleri bekliyor. Her kitabın sonunda işlenen kavramlara ilişkin açıklamalar, etkinlikler ve tablolar yer alıyor.

Matematik öğrenmede dil gelişimi çok önemli ve destekleyici bir etkiye sahiptir. Bu nedenle çocuklarımızı nitelikli çocuk kitapları ile buluşturmalıyız. Aynı zamanda tatilde, oyun oynamak, yemek pişirmek, hikâye anlatmak gibi aile etkinlikleri yapabiliriz. Unutmamalıyız ki bu bir ödev değildir. Dünyayı anlamanın, doğayı keşfetmenin ve etrafındaki güzellikleri görmenin yollarından birsidir.

Bu tatilde zevkle okuyabileceğimiz, matematik ile aramızdaki buzları eritebilecek sımsıcak öyküler ve etkinlikler bizi bekliyor. Çocuklarımızı edebiyat ve matematiği okuyarak, anlayarak, araştırarak, deneyerek geçireceği verimli bir çaba için destekleyebiliriz.

“Matematik Nerede? Sorusuna en güzel yanıt. “Matematik Her Yerde.”

Kaynak: Tübitak Popüler Bilim Kitapları-MATEMATEMATİK HER YERDE serisi.

edebiyathaber.net (10 Haziran 2024)

Yorum yapın