Ödüllü gurme Dr. Burkay Adalığ, yeni kitabı “Maltın Peşinde”yi ilk olarak dostlarıyla buluşturdu

Aralık 20, 2022

Ödüllü gurme Dr. Burkay Adalığ, yeni kitabı “Maltın Peşinde”yi ilk olarak dostlarıyla buluşturdu

Dr. Burkay Adalığ, Epsilon’dan çıkan Maltın Peşinde: İskoçya Viski Damıtımevleri adlı üçüncü kitabını ilk olarak özel misafirleri ve basın mensuplarıyla paylaştı.

Adalığ, 16 Aralık Cuma akşamı Grand Hyatt Istanbul – The Library’de gerçekleşen özel davette Alper Güney, Ayşen Uz, Başak-Ömer Yenici, Fırat Yenici, Yasemin Kuley-Tuna Yenici, Çiğdem Erken, Deniz Oflezer, Diloy Gülün, Eray Dinç, Evin-Selçuk Tümay, Günay Karacaoğlu-Saadettin Eskiçorapçı, Katarina-Tolga Acar, Mehmet Sungur, Mustafa Necati Abacıoğlu, Selen Altan, Sena Tonguç, Yasemin Özek gibi isimlerle birlikte hem yeni kitabını hem de 50. yaşını kutladı.

Darüşşafaka’ya destek

Türkiye’nin ilk viski kültürü sitesi olan Altın Örümcek ödüllü meleklerinpayi.com’un kurucusu Dr. Burkay Adalığ, üçüncü kitabı Maltın Peşinde: İskoçya Viski Damıtımevleri’ni ilk kez dostlarıyla paylaştığı gecede aynı zamanda 50. yaşını da kutladı. “Bu özel günün ve yeni kitabımın sevincini yalnızca ailemle ve yakın dostlarımla değil, her zaman yanımda olan, sevgisini hiç esirgemeyen okurlarımla paylaşmak ve Darüşşafaka’ya destek vererek kutlamak istiyorum,” diyen Adalığ, kitap gelirinin bir bölümünü Darüşşafaka’ya bağışlayacağını açıklayarak tüm sevenlerini de bağış kampanyasına destek vermeye çağırdı.

“Birlikte keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz”

Ödüllü gurme Dr. Burkay Adalığ, Epsilon‘dan çıkan üçüncü kitabı Maltın Peşinde: İskoçya Viski Damıtımevleri’nde 10 yıla yayılan seyahatlerinden yola çıkarak âşık olduğu ülke İskoçya’nın zengin kültürünü, ilginç ayrıntılarla dolu tarihini, doğal güzelliklerini ve elbette milli içkileri viskiyi okurlarıyla buluşturuyor.

169 damıtımeviyle ilgili bilgilerin yer aldığı, yüzü aşkın tadım notuyla ve Adalığ’ın ilginç anılarını da aktardığı viski seyahat rotalarıyla zenginleşen Maltın Peşinde, İskoçya üstüne hazırlanmış en geniş kapsamlı gezi ve anı kitabı olarak kabul ediliyor.

DR. BURKAY ADALIĞ HAKKINDA

Dr. Burkay Adalığ, içki kültürü ve gönülden bağlı olduğu viskiyle Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuduğu yıllarda tanıştı. Ankara Onkoloji Hastanesi’nde Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlığını tamamlayan Adalığ, HÜFAM Finans ve İşletme Yönetimi programını tamamladıktan sonra ilaç sektörüne geçiş yaptı. 18 yıl uluslararası ilaç firmalarında çeşitli düzeylerde yöneticilik yaptıktan sonra son görevi olan GSK Global Medikal Direktörlüğü’nden ayrılarak 2019 yılında tutkusunun peşinden gitmek için kurumsal hayata veda etti.

Dr. Adalığ, 2013 yılında Türkiye’nin sadece viski kültürü üstüne yazılar içeren ilk internet sitesi olan meleklerinpayi.com’u kurdu. Kısa sürede önce Türkiye’nin, ardından dünyanın en çok ziyaret edilen viski siteleri arasına giren meleklerinpayi.com 2016 yılında dünyanın önemli viski referans kitaplarından olan Malt Whisky Yearbook’ta listelendi. Dr. Adalığ, 2014 yılında Türkiye’nin ilk viski tadım kulüplerinden olan Maltın Günü’nü ve 10.000 üyesiyle dünyanın en aktif viski forumlarından biri haline gelen Viski Tutkunları’nı kurdu.

2015 yılında Amerika’da Whisky Blog of the Year’a aday gösterilen ve 2016 yılında Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Yılın En İyi Kişisel Web Sitesi ödülünü alan meleklerinpayi.com, 2018 yılında dünyanın en etkili viski blogları arasında listelendi ve Dr. Burkay Adalığ tüm dünyadan seçilen 16 kişiyle birlikte Most Influential Whisky Bloggers listesine girdi. 2019 yılında IWSC Spirit Communicator of the Year ödülünde finale kalan Dr. Burkay Adalığ 2022’de İskoçya’da Blair Şatosu’nda düzenlenen bir törenle İskoç viskilerine üstün hizmet sunan kişilere verilen Keeper of the Quaich nişanını aldı. (Kadeh Muhafızlığı)

Dr. Adalığ, 2019 yılında kurumsal hayata veda ettikten sonra MEPA Eğitim, Danışmanlık ve Organizasyon firmasını kurdu. 2019 yılında yayımladığı Meleklerin Payı ve 2020 yılında yayımladığı İmbikten Kadehe kitaplarıyla gastronomi dünyasının Oscar’ları sayılan Gourmand Awards’da toplam 3 dalda Winner ödülü ile Best Whisky Book ve Best Spirits Book ödüllerini aldı.

2020 yılında e-ticaret projesi www.meleklerinpayi.store’u da hayata geçiren Dr. Adalığ kısa sürede büyük başarı kazandı. STORE, 2021 Altın Örümcek ödüllerinde Yılın En İyi Online Mağazacılık Web Sitesi ödülü ile Horizon Awards’da E-Commerce ve Responsive Design dallarında da 2 madalya sahibi oldu.

Dr. Adalığ, Viski101, Viski201, Puro101, LTC101, LTC201, İçki101 gibi eğitim modülleri, kişi ve kurumlara özel viski, distile içkiler ve puro eğitim programları düzenlemekte, firmalara stratejik danışmanlık vermekte, İskoçya tur programları oluşturmakta ve yeme içme kültürü üstüne kitaplar hazırlamaya devam etmektedir.

edebiyathaber.net (20 Aralık 2022)

Yorum yapın